Argentina

El Chaltén_Laguna de los Tres i Cerro Fitz Roy

Aquest és sense cap mena de dubte el circuit més famós de El Chaltén; el que no tinc tan segur és si és el més bonic.

El camí comença al final de l’avinguda San Martín, on hi ha una casa amb el sostre groc i un arc que ens dóna la benvinguda a la ruta. El desnivell de la ruta és de 700 metres i la durada d’unes 4 hores de pujada i unes tres de baixada.

El Chaltén_Laguna de los TresLa primera part és una pujada relativament forta pel bosc però assumible durant uns 30 minuts, gairebé 1 kilòmetre, fins que s’arriba al mirador de la vall del riu De las Vueltas. El paisatge comença a canviar de bosc a pastissal però després tornarà a bosc. A continuació el camí segueix força tranquil, gairebé un passeig durant 2 hores pel pastissal on al kilòmetre tres hi haurà la divisió cap a Laguna Capri, on hi ha el campament Capri, o cap al mirador del Fitz Roy, la decisió és personal ja que el tipus de camí és semblant; a nosaltres ens va guanyar veure el Fitz Roy i després a la baixada vam passar per la llacuna. Si seguiu pel Fitz Roy arribareu a un punt panoràmic amb un cartell interpretatiu de la magnífica vista de la serralada i la glacera que tindreu al davant amb la Loma de las Pizarras, el Saint Exopeny, el Innmianta, el Poincenot, el Fitz Roy, el Mermoz, el Guillaument i el Madsen. El camí segueix, amb la mateixa facilitat fins a la pròxima divisió, als 7 km, tot i que abans haurem trobat l’empalme del camí dels que venen de Capri. Aquesta nova bifurcació va cap a la Laguna Madre e Hija i cap a la Laguna Torre o cap a la Laguna De los Tres, pel títol del post, sabreu que, en aquesta ocasió, triem la De los Tres. El camí segueix per una zona humida que es travessa per uns taulons posats al terra, així que no ens embrutem, com passa al Cerro Guanaco. El pròxim punt és el campament Poincenot, als 8km, i després se segueix el camí travessant el riu Blanco fins a la casa del campament Río Blanco però que només està habilitat pels escaladors. Uns trenta metres més endavant hi ha l’altre encreuament, el que porta a la glacera Piedras Blancas, el camí cap allí és fàcil i sense pendent, uns 30 minuts d’anada i uns altres 30 de tornada però això ho explicarem al post del dia extra a El Chaltén.

El Chatlén_Laguna de los Tres (3)Per últim s’arriba a la forta pendent, sense vegetació, ja és l’últim quilòmetre però costa ben bé 1 hora. Al final, val realment la pena, t’espera la Lagua de los Tres, que està ubicada a l’antiga morena de la glacera de los Tres amb una vista del Fitz Roy acompanyat del Saint-Exupery i  del Poincenot. En total haurem pujat 780 metres de desnivell.

Si encara voleu un bonus track, un lloc tranquil per dinar, baixeu a la llacuna i voregeu-lo pel costat Esquerra, allí veureu la Laguna Sucia i les glaceres penjants.

Al tornar podeu passar per la Laguna Capri, que es troba a 380 metres, on hi ha un campament i d’allí al poble és poc més d’una hora.

El Chatlén_Laguna de los Tres (10)Les zones d’acampada són lliures i hi ha banys químics, no es pot fer foc i has de tornar a baixar amb totes les escombraries. Són una alternativa econòmica si fa bon temps però si no, al poble hi ha càmpings per $50 per persona. La ruta, de 9 kilòmetres d’anada, es pot fer tranquil·lament amb un dia, anada i tornada, nosaltres hi vam posar, en total 6 hores, sense motxilles pesades.

El famós Perito Moreno va ser qui va canviar el nom originari de la muntanya Chaltén pel de Fitz Roy, recordant el capità del Beagle amb el que havia recorregut tota la zona. Veure més fotos

El Chatlén_Laguna de los Tres (8)

Deixa un comentari