Buenos Aires

Constitución

El barri de Constitución, veí de San Telmo, Barracas, Parque Patricios i San Cristóbal és un dels considerats “lletjos” de la ciutat. La veritat és que és un barri, arquitectònicament parlant, força bonic però desafortunadament té un ambient poc agradable. Els seus límits són l’avinguda Independencia, Piedras, Caseros, General Hornos, Doctor Enrique Finochietto, Guanahani, Paracas, Avenida Caseros y Entre Ríos. No recomanem gaire que hi aneu, qui no vulgui pols, que no vagi a l’era.

Constitución_EstacioEl 1733 es va construir la capella Arcángel San Miguel y Nuestra Señora de los Remedios. Anys més tard, el matrimoni Flores la va comprar, arreglar i la van posar sota l’advocació de Nuestra Señora de la Inmaculada Concepción. A principis del s.XIX, amb el creixement de la ciutat, es va veure la necessitat de treure les carretes que anaven a la ciutat a vendre i posar-les als afores d’aquesta, per això es va destinar la zona de la plaça que hi havia davant de l’església. El 1857 es va obrir el Mercado del Sur del Alto, que passaria a conèixer-se com el Mercado de Constitución, recordant la constitució de 1854. La zona es va reactivar amb el Ferrocarril del Sud, actual Roca, que tenia el principi de línia al barri, a l’estació Constitución i arribava fins Chascomús.

El 1884, sota la intendència de Torcuato de Alvear, es va transformar el mercat en una plaça i amb la nova estació de trens, la importància del barri augmentava. Així que famílies ben estants van construir-se casones per la zona, com a l’avinguda Caseros i pel barri veí de Barracas.

El 1884, sota la intendència de Torcuato de Alvear, es va transformar el mercat en una plaça i amb la nova estació de trens, la importància del barri augmentava. Així que famílies ben estants van construir-se casones per la zona, com a l’avinguda Caseros i pel barri veí de Barracas.

Constitución (2)L’església del Inmaculado Corazón de María, d’estil neogòtic, data de 1923. Al seu interior s’hi pot contemplar, en els vitralls, la vida del Pare Claret, el fundador de la Constitución los Misioneros del Corazón de María.

La plaça de la Constitución és el punt més important del barri, en un costat hi ha l’estació de trens Constitución i a l’altra punta l’església del Inmaculado Corazón de María. La plaça, que actualment està en obres de recuperació, té diverses escultures com la de Juan José Castelli, un dels líders de la Revolución de Mayo i la de José Antonio Paéz, líder de la revolució veneçolana.

Fora dels límits de la plaça poc hi ha per visitar i el rato que visiteu la plaça, feu-ho sempre controlant les vostres pertinències.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s