Argentina

El Chaltén_Laguna Torre

Aquesta ruta també és de les que surt des de El Chalten i personalment, per mi, la millor pel que fa a vistes. La dificultat és baixa, gairebé no hi ha desnivell i tot el camí és un passeig amb el pic Torre i la glacera de fons.

Des del poble es pot començar per dues parts però recomanem començar-la per on hi ha el cartell de benvinguda. El camí segueix el curs del riu Fitz Roy, els tres primers kilòmetres són els únics que tenen desnivell, 200 metres, i es fan en una hora i poc.

El Chaltén_Laguna Torre (10)La primera parada és al principi on hi ha el mirador de la cascada Margarita, la qual nosaltres no vam saber veure. Des del mirador veurem el riu Fitz Roy a baix, amb el pic Solo, el cordó Adela, el pic Torre i el Fitz Roy. Més endavant tindrem un altre mirador semblant i durant tot el camí, la vista serà del mateix estil.

Després de la pujada, els altres 6 kilòmetres es poden fer amb una hora i mitja, ja que el terreny és totalment pla. El final és espectacular, ens hi espera el llac Torre amb els timpans de la glacera i el Cerro Torre. Rodejant el llac, pel costat dret, es puja al mirador de la glacera Grande des d’on tindrem unes vistes magnífiques amb la banda sonora del trencament de la glacera.

Abans d’arribar al final, pel camí, veurem l’encreuament que porta a la Laguna Madre e Hija que, si no teniu intenció de recórrer el camí, sí que recomanem desviar-se de la ruta principal i agafar aquest camí durant uns 10 minuts de caminata, ja que s’arriba a un mirador espectacular.

El Chaltén_Laguna Torre (6)Abans d’arribar a llac hi ha el campament DeAgostini on s’hi pot passar la nit gratuïtament, però no es pot fer foc i has de tornar a marxar amb tots els residus. Hi ha banys químics. La ruta es pot fer perfectament amb un dia.

Per tornar, gairebé a 2km del poble, veurem que el camí es bifurca, el ramal de la dreta està indicat cap a El Chaltén i cap cartell al de l’esquerra. Aquell camí també et porta al poble i s’hi pot circular sense problema, de fet recomanem passar-hi, ja que veureu el “monumento al caminante distraído”.

La ruta està perfectament senyalitzada i passats els tres primers kilòmetres, que tampoc és que siguin de gaire desnivell, el que segueix és molt fàcil. Nosaltres vam anar i tornar amb 5 hores. Del poble al llac són 9 kilòmetres.

Més fotos

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.