Argentina

El Chaltén_Loma del Pliegue Tumbado

El Chaltén_Loma del Pliegue Tombado (11)Aquesta ruta és molt bonica si hi ha bon temps i com saber-ho? Doncs aneu a preguntar a l’oficina del parc natural, ja que encara que al poble hi hagi bon temps, pot ser que a dalt hi hagi núvols i ens perdem la vista, com ens va passar a nosaltres…

El camí comença a l’oficina del parc natural, els primers 200 metres són compartits amb el Mirador del Cóndor, després es desvia cap a la dreta i comença una pujada amb cert desnivell però amb poc pendent, és a dir, la pujada no es fa dura però és bona part del camí.

EL camí creua un bosc on s’hi pot veure el carpinter, després s’arriba en un punt on el camí es bifurca cap a la Loma del Pliegue Tumbado o cap a la Laguna Toro, una ruta que si la voleu fer us heu d’anotar a l’oficina del parc i pernoctar al campament, en total són 15km. A nosaltres ens va quedar pendent.

El Chaltén_Loma del Pliegue Tombado (5)Si ens desviem cap a la Loma del Pliegue Tumbado, caminarem uns 12 km d’anada. La part fàcil de la ruta arriba fins al mirador de la vall amb el llac Viedma de fons però el final ens espera darrere d’aquell turó sense vegetació, una pujada de fort desnivell però curta, que s’ha d’anar seguint els pals de fusta de color groc i quan arribeu a dalt, seguiu buscant-los perquè heu d’anar a l’altre costat del turó. Allí entre vent i núvols ens hi espera el llac Torre, el Cerro Solo, el Torre i el Fitz Roy una vista de postal.
Nosaltres hi vam posar 4 hores en total, sense motxilles pesades.

El Chaltén_Loma del Pliegue Tombado (9)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.