Buenos Aires

Guia per Buenos Aires, dia 2

Recuperades les forces de caminar pel centre ahir, avui tenim un dia que comença amb dos dels punts més turístics i a poc a poc va cap a zones menys turístiques.

Comencem el dia en una de les imatges més conegudes de Buenos Aires, al Caminito de La Boca. Si us agrada més fer fotos que comprar souvenirs, l’ideal és plantar-se a Caminito entre les 9 i les 10 del matí, sigui com sigui, eviteu anar-hi més tard de les 16h, sobretot si és hivern. Hi Balvanera_Paseo del Tangoha autobusos com el 29, el 152 i el 64 que us porten fins a la zona més fotografiada de la ciutat (digueu a l’autobusero “Hasta Caminito”). La Boca no és conegut per ser un dels barris més segurs de la ciutat, així que porteu el menys de coses de valor possible i el menys a la vista, sempre motxilla al davant. Després de passejar pel Caminito i veure conventillos, aquells patis plens de botigues de regals, si us podeu arribar-vos fins a La Bombonera, l’estadi de futbol de Boca, on hi ha el museo de la Pasión Boquense, només recomanable si sou aficionats del club. Del barri recomanem també el Museo Quinquela Martín, el pintor de la Boca i la Usina del Arte, una central elèctrica recuperada com a centre cultural i d’exposicions i al costat mateix hi ha el Museo del Cine, que si teniu 20 minuts, és interessant. Tot gratis.

Després podeu caminar per la Avenida Almirante Brown o agafar un autobús que us porti fins al Parque Lezama, qualsevol dels que ja hem anomenat us serveix. Allí hi ha el “mural de La Boca” i si ahir no veu passejar pel parc, hi podeu passejar avui. Pròxim destí recórrer la Avenida de Mayo, qualsevol autobus que passi per Paseo Colón per exemple el 130, el 33 o el 86 i baixeu darrere de la Casa Rosada. La Avenida de Mayo és una de les avingudes més boniques de la ciutat, és impagable, heu de mirar cap a dalt, cap a baix, cap a l’esquerra i cap a la dreta, així que no queda més remei que caminar, creuar 9 de julio i arribar a la Plaza del Congreso amb l’edifici del Congreso Nacional.

Del Congreso, seguiu per Callao i arribareu a Corrientes, i d’allí agafeu el metro, o més ben dit, el subte, direcció Rosas fins a Carlos Gardel, només són dues estacions de metro, una mica menys de 2 km però com que el transport públic, malgrat el fort augment, Boedo_Esquina Homero Manzisegueix essent barat, millor guardar-se les forces. Aquí us plantareu en una de les meves zones preferides de la ciutat, els voltants del Abasto, tot i que també us dono el mateix consell que a La Boca, motxilles al davant. Hi ha tres carrers pels quals heu de passejar, el Jean Jaures on hi ha la Casa Museo de Carlos Gardel i tres cases pintades amb fileteado, que conformen el Paseo del Fileteado, el Pasaje Zelaya amb lletres de tango pintades a les parets de les cases i el Pasaje Carlos Gardel, on han acompanyat l’escultura de Gardel amb altres col·legues seus fent el Paseo del Tango.

Atenció perquè a partir d’aquí comencen les coses “fora de guia turística” però “ambient porteño 100%”!.

Hora de dinar?, aguanteu una mica que anem fins a Boedo, agafeu el 180 i baixeu a Avenida Independencia amb Boedo. El tram de l’avinguda Boedo, des de Independencia fins a San Juan, és el més representatiu d’aquest barri tanguero. Per menjar us recomanem el Sandwich de Pavita, hi ha dos bars al barri que s’autoproclamen els inventors d’aquest menjar, el Margot i el Trianón. El segon no el conec, el Margot és un típic bar-magatzem, reciclat, tot i la recomanació del sandwich de pavita, si sou dos, us pujo l’aposta, partiu-vos un sandwich i una hamburguesa de 300 gr de carn. Si voleu fer un cafè, podeu anar a algun dels altres Bars Notables del barri com la Esquina Homero Manzi a Boedo i San Juan. Si teniu ganes de veure un museu interessant, podeu entrar al de Monte Piedad, és gratis.

Caballito_Rivadavia_Monument dels catalansDe Boedo anem cap a Caballito, pugeu fins a Avenida La Plata i agafeu el 65 o el 15 i baixeu a Avenida La Plata i Rivadavia, camineu per Rivadavia en sentit dels cotxes fins al Parque Rivadavia, allí us hi espera la “Fuente de los Catalanes” que en realitat s’anomena la Fuente de la Doncella. A la ruta de demà, torbareu una altra calanada, però és que a Buenos Aires hi ha quatre racons catalans per exel·lència, us els deixem descobrir a Catalanades pel món. Al parc hi trobareu una d’aquelles zones famoses de Buenos Aires, les llibreries de llibres utilitzats, així que si us agrada la lectura, teniu una estoneta per distraureus. Ara seguiu per Rivadavia fins a la plaça La Primera Junta, on hi ha un monument al primer govern nacional. Gireu a Barco Centenera i a la pròxima gireu a Guayaquil, si sou home i us heu de tallar els cabells, al 877, teniu la barberia La Época, que també és un bar i un museu. I si no sou home o no us heu de tallar els cabells, és igual, aneu-hi igualment a veure-la.

Ara toca anar cap a l’altre parc del barri, el Parque Centenario, el Caballito_Parque Centenario_La Auroracamí mínim és tornar per Rivadavia, fins a Campichuelo i d’allí directe al Centenario. Al voltant del parc hi ha el Museo de História Natural que, tot i no ser el de Londres, és força recomanable.

Suposo que ja és el vespre, no? Toca buscar un lloc per descansar i fer una cervesa, si no és que la voleu fer al parc. Esteu de sort, en aquesta zona hi ha diversos bars dels quals us n’hem parlat en Bars i Ruta Gratis.

Caballito_Parque Centenario_Victoria AladaPer sopar us recomanem algun bodegó o parrilla de barri, per exemple per la Avenida Angel Gallardo, la que voreja el parc Centenario, en la direcció que pugen els números, us en trobareu tres o quatre per escollir, us recomanem que demaneu mollejas d’entrada, segons els argentis, un manjar i si no feu parrillada, unas costillas de cerdo a la riojana o un bife. No us recomanem el peix, acostuma a ser lluç arrebossat sense cap mena de gràcia.

Per acabar la nit, arribeu-vos al barri veí de Villa Crespo i aneu al bar San Bernardo, a Corrientes al 5436, podreu acabar el dia fent un metegol local, nacional o internacional.

Per ajudar-vos una mica, tenim alguns tríptics de barris de la ciutat. I per converser-vos, us mostrem fotos dels barris visitats, La Boca, Monserrat, particularment la Avenida de MayoBalvanera, Almagro, Boedo, Caballito

Deixa un comentari