Buenos Aires

Museo del Cine Pablo Ducrós Hicken

El Museo del Cine Pablo Ducrós Hicken, ubicat a La Boca, és un museu petit sobre el món del cine però amb molt potencial. El patrimoni del museu, fundat el 1971, es basa, bona part, en la col·lecció privada de Ducrós Hicken. Pablo nasqué a Buenos Aires el 1903 i va ser investigador, periodista, realitzador i membre del Instituto Nacional Sanmartiniano. Quan va morir, la seva dona va donar la col·lecció amb la condició que es fes un museu i que aquest portés el nom del seu marit.

Museo del CineEl museu ha passat per diverses seus fins a ubicar-se definitivament al costat de la Usina del Arte, en un dels edificis construïts com allotjament del personal de l’empresa distribuïdora d’electricitat.

El museu té tres sales d’exposició permanent on mostren algunes de les peces que tenen, entre elles rèpliques d’equips Lumière, Pathé i Goumont, els originals els guarden per no deteriorar-los, pòsters de pel·lícules, vestuari utilitzat en filmacions argentines i altres objectes relacionats al setè art. El dipòsit del museu és molt més important que l’exposat al públic, en sales condicionades a una mitja de 18ºC i 45% hi ha unes 65.000 pel·lícules argentines emmagatzemades, també tenen cartells de pel·lícules, fotografies, parts d’escenaris, vestuaris, projectors i càmeres de rodar, així com una extensa biblioteca de llibres i revistes que s’obra al públic i investigadors. El dipòsit està a Ministro Brin 615, molt a prop del museu.

CIMG3514És interessant consultar les activitats de l’agenda per complementar la visita del museu, per exemple actualment fan l’últim dissabte de mes unes xarrades de Cine i Patrimoni, a el 16h, tot i que pot ser que comencin mitja hora més tard. Són xarrades molt interessants, per exemple la del juny van convidar a Natán Solans, un dels considerats pares dels FX de Sud-amèrica, un home ple d’històries interessants i a la seva parella professional i personal, Liliana Fernández.

Museo del Cine Pablo Ducrós Hicken_Agustín R. Caffarena 51. Obert els dilluns, dimecres, dijous i divendres de 11 a 18h i els caps de setmana i festius de 10 a 19h. Entrada $5. Dimecres i divendres gratis. A les 17h hi ha visita guiada. Visita 20 minuts.

Deixa un comentari