Buenos Aires

Plaza Houssay

Esglesia San LucasLa Plaça Houssay es troba al barri de Recoleta, ben a prop de Balvanera, amb aquest nom ben poca gent la ubicarà, ja que és la plaça de la “facultad de medicina”, que és el nom de l’estació de metre, ja que allí hi ha aquesta facultat. De l’altre costat de Córdoba hi ha la facultat de ciències Econòmiques i el Museo de la Deuda Externa.

Té una característica i és que al mig de la plaça hi ha una església, la parròquia de San Lucas era la capella de l’hospital de clíniques José de San Martín, un dels hospitals públics i gratuïts de la ciutat.

Facultat de EconomiaLa plaça està delimitada per l’avinguda Córdoba i els carrers Junín, Paraguay i Uriburu. Com hem comentat, antigament, part de la zona estava ocupada per l’hospital que data de 1877 però ben aviat l’hospital va quedar obsolet pel que es va decidir construir un nou edifici, que és el lloc on el trobem avui, a l’altre costat de la plaça. La demolició del vell hospital data de 1975 i l’única que se’n salvà fou la parròquia de San Lucas.

La plaça té una arquitectura ben militar i és que hi ha un punt a Paraguay amb Uriburu des d’on es pot vigilar tota l’activitat que hi passa. Fins fa cosa de mig any, la plaça era força lletja i estava totalment desaprofitada. Ara, hi han inaugurat zones per practicar esport i un Campus Gastronòmic per estudiants, que li dóna una altra vitalitat. A més a més, hi ha un altre concurs per renovar-la totalment.

Facultat de MediciaSegons per on passeu de la plaça sentireu molta olor de podrit i aixo es a causa del fet que a Argentina hi ha la tradició de què quan la gent es gradua se’ls tira menjar, tema que hem comentat a Tant Estudiar per Aixo. Tot aquest menjar queda acumulat a terra on s’hi va descomponent.

La plaça rendeix homenatge a Bernardo Alberto Houssay, el primer llatinoamericà a rebre el Premi Nobel de Medicina, fou l’any 1947. També hi ha una escultura que representen els bustos dels doctors Cosme Agerich, Miguel O’Gorman i Agustín E.Fabre pel seu aport a la medicina argentina. El primer fou un català que redactà el pla d’estudis de Medicina a Argentina.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada