Buenos Aires

Centro Cultural Islámico Rey Fahd

Passejant per Palermo hi ha un edifici que sempre crida l’atenció, el Centro Cultural Islàmico Rey Fahd. Has de saber que la comunitat islàmica és molt oberta i tot sovint organitza visites guiades a les seves instal·lacions perquè totohm que ho vulgui, pugui aprendre.

Centro Cultural Islámico Rey Fahd

En situació

La comunitat islàmica potser no és de les més grans d’Argentina però s’estima que la seva presencia es remunta als temps dels colonitzadors, quan els “moros” fugint de la persecució espanyola, van venir cap a aquestes terres. La comunitat com a tal s’origina amb la immigració àrab del s.XIX, essent els primers musulmans dels quals hi ha registre entre el 1850 i el 1860, procedents de Sham, fugint de l’Imperi Otomà. La segona onada d’immigrants fou per la Primera Guerra Mundial.

Centro Cultural Islámico Rey Fahd

Coneixer per aprendre

Els musulmans defineixen la seva religió com la completa acceptació i obediència a les ensenyances de Allah revelades al Profeta Muhammad. Aquest Déu és Únic i Incomparable, no té ni fills, ni socis i mai s’ha fet humà. Ell és l’únic que té dret a ser adorat, ja que és el creador de totes les coses i de l’univers. Segons l’islam, Allah va enviar a la Terra diferents profetes, com Noè, Abraham, Ismael, Isaac, Jacob, Moisès, Jesús, com a fill de la Verge Maria, la dóna pura i perfecta, i per últim Muhammad al qual, a l’edat de 40 anys, se li va revelar el missatge etern durant 23 anys, a través de l’àngel Gabriel. El missatge de Allah a la humanitat va ser transmet oralment fins que finalment es va recollir en el llibre Corán, el qual és La Llei de la humanitat, ja que en estar dictada pel mateix Allah és pura i no té errors. Al Corán hi ha escrits tots els temes que es relacionen amb els éssers humans, com el coneixement, la doctrina, l’adoració, la transacció i les lleis; essent el tema principal la relació de Déu amb les criatures. Segons la religió islàmica, si se segueix el Corán s’aconsegueix una conducta correcta, una societat justa i un sistema econòmic equitatiu.

El Centre

A Argentina hi ha un centre cultural islàmic, a Palermo, anomenat Centro Cultural Islámico Rey Fahd, que al seu interior hi té una escola primària, amb una mitjana anual de 60 alumnes, una biblioteca i una mesquita. Aquest centre cultural porta el nom del Rey Fahd fill de l’unificador del Regne d’Aràbia Saudita, el Rei Abdulaziz. El 1982 va ser declamat rei i va morir el 2005. El conjunt arquitectònic es va construir el 2000 i va ser inaugurat pel president d’Argentina i pel príncep hereu d’Aràbia Saudita.

Informació útil

Els dimarts, dijous i dissabtes organitzen visites guiades per conèixer les instal·lacions i aprofiten l’espai per respondre tot tipus de preguntes que tingui el visitant.

Centro Cultural Islámico Rey Fahd_Av. Bullrich 55. Visites guiades dimarts, dijous i dissabtes a les 12h, s’ha de portar document d’identitat i anar vestit de maniga llarga.

Al seu web trobareu tota la informació necessaria.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.