Buenos Aires

Paseo de la Gloria

Des de fa un temps, que la ciutat s’ha dedicat a fer “Paseos” temàtica, com per exemple el Paseo del Humor o el del Tango, on homenatge els dibuixos o els tanguistes Paseo de la Gloria_Fangionacionals respectivament. Fa relativament poc, van inaugurar el Paseo de la Gloria a Costanera Sur, davant de la Costenara Sur, a Puerto Madero. Per el moment hi ha les següents escultures:

La primera va ser la del fantàstic Emmanuel Ginobilli, sense cap mena de dubte el millor Paseo de la Gloria_Gabriela Sabatinibasquetbolista argentí de la història. Un altre esportista que està representat en aquest curiós passeig és Guillermo Vilas, el tenista que va guanyar 4 Grand Slam i 62 títols de ATP. Però si parlem de tenis argentí, hi ha un nom que a tots ens ve al cap i és el de Gabriela Sabatini, la porteña que va guanyar 27 títols de singles i 14 de dobles.

L’altra dona representa és la espectacular Luciana Aymar, la Leona més consagrada del país, considerada millor jugadora de hockey sobre herba del món en vuit ocasions, el 2001, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010 i 2013. Tot un símbol al país. I si parlem de símbols, no ens podem oblidar a Juan Manuel Fangio, el Fernando Alonso d’Argentina, l’home que va portar la F1 al país.

Altres esportistes reconeguts són José Meolans, el campió del món del 2002 de natació a la modalitat de 50 metres lliures; Pascual Pérez el campió olímpic de Londres 1949 de boxa i el campió mundial de 1954 de la seva especialitat i El Paseo de la Gloria_Hugo PortaPuma, Hugo Porta, el capità de l’equip de rubgy d’Argentina durant 17 anys, un dels millors 10 jugadors d’aquest esport del món. Roberto De Vicenzo, el golfista que es va mantenir durant 35 anys al Top 10, també hi té una escultura.

Però si estem parlant d’homenatges als més grans esportistes de la història d’Argentina, no pot faltar l’homenatge al futbol. De moment hi ha la de Leo Messi i segons hem llegit, està pendent la de Diego Armando Maradona, el 10 de la selecció.

L’escultor és Carlos Benavidez, un artista realista que ha treballat a Argentina, Espanya, Estats Units, el Regne Unit i a Alemanya.

Actualització gener 2017: L’estatua d’en Messi ha patit una agresió. Estarà coberta amb un plàstic fins a la seva restauració.

Deixa un comentari