Diumenge per Buenos Aires

Museo de Artes Plásticas Eduardo Sívori

Museo SívoriEl Museo de Artes Plásticas Eduardo Sívori, a Palermo, dins del Parque Tres de Febrero o Bosques de Palermo, està format per un conjunt de peces artístiques argentines, ja sigui escultura, pintura, gravat o tèxtil. El patrimoni del museu és d’unes 4.000 obres d’art argentí des de la segona meitat del s.XIX fins a l’actualitat. Recorrent les seves sales podem contemplar obres de Benito Quinquela Martín, com l’anomena Reflejos; de Pio Collivadino amb el paisatge d’un dia de treball a la Usina el 1914. També hi ha altres quadres de La Boca, com el que representa un pati de Alfredo Lazzarri. Antonip Berni va pintar el 1935, Chacareros que ens pot servir per imaginar-nos una mica millor la vida al camp o Alfredo Guidao, la Fiesta Nacional de Catamarca. També hi ha un espai dedicat a l’art abstracte, iniciat per Pettoruti el 1914 a Itàlia.

El nom del museu recorda a Eduardo Sívori, un pintor argentí nascut el 1847 I mort el 1918, considerat el màxim exponent del realisme pictòric d’Argentina. Al museu podem contempla la seva obra Pampa, que representa un paisatge d’aquest territori argentí.

Museo de Artes Plásticas Eduardo Sívori_Av. Infanta Isabel, 555. Obert de dimarts a divendres de 12 a 19h. Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 19h. Entrada $10. Dimecres i divendres gratis. Visites guiades: dissabtes a les 17h i diumenges a les 17.30h.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s