Buenos Aires

Museo de Esculturas Luis Perlotti

museo-perlottiLuis Perlotti va ser un escultor que va néixer a Buenos Aires el 1890 i va morir a Uruguay el 1969, a causa d’un accident automobilístic. Ell volia que la seva casa, taller i biblioteca fos donada a la ciutat perquè es fes un museu i així ho feu la seva dona. Avui, la casa de Pujol 644, a Caballito, és el Museu de Esculturas Luís Perlotti.

La planta baixa està dedicada al mateix escultor i la planta superior a exposicions temporals. La biblioteca és de consulta pública i a través de la porta vidriada es pot veure el taller de l’artista.

Perlotti era de família d’italians immigrats a Argentina, contemporani i amic de Benito Quinquela Martín i Alfonsina Storni. De fet, del famós pintor de La Boca, podem veure al museu dos quadres que va regalar a l’escultor i un bust que Perlotti feu de Quinquila.

Passejant per Buenos Aires ens trobem amb innumerables obres firmades per Perlotti, per exemple el grup escultòric del Parque de Los Andes o alguns dels bust que hi ha a la gelaria del Antiguo Congreso de la Nación. Luis té dos tipus d’escultures característiques, les d’homes i personatges de la pàtria, principalment bust i les de figures andines. Era un artista molt influenciat per la cultura andina i de ben jova va recórrer Amèrica per conèixer la història i l’estil, que ha deixat plasmat en gran quantitat d’obres seves, tal com podem observar en una sala del museu.

Museo de Esculturas Luís Perlotti_Pujol, 644. Obert de dimarts a diumenge i festius de 10 a 18h. Entrada $5. Dimecres i divendres gratuït. Visita 30 min.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s