Argentina

La Patagonia

La Patagonia és la zona d’Argentina més al sud, gairebé tot el triangle inferior. Va des de la serralada dels Andes fins a l’oceà Atlàntic. La Patagonia va ser l’última zona poblada d’Argentina, en l’apoca dels espanyols s’hi van instal·lar diversos forts però no va ser fins a l’època de Rosas que es va realitzar la primera campanya del desert per incorporar el territori a Argentina. Uns anys més tard fou Roca qui realitzar la segona campanya del desert, que conclogué amb l’extermini de natius i un repartiment de terres de manera desigual.

La Patagonia està formada per les províncies de Río Negro, Chubut, Neuquen, La Pampa, Santa Cruz i Tierra del Fuego. Sense cap mena de dubte la més famosa és Santa Cruz, ja que és on hi ha el Perito Moreno. Tierra del Fuego, per ser la zona més austral del món, també atreu molts turistes i és que la seva història, iniciada amb la formació d’una presó, atreu força. No ens hem de perdre el Parque Nacional Tierra del Fuego, un dels més bonics d’Argentina.

Camp de Gel

La Pampa, amb Santa Rosa com a capital, destaca per immensitats de terra on no hi ha, pràcticament res, excepte unes vaques que generen una de les millors carns del món.

Neuquen és una de les províncies poc conegudes turísticament parlant, té excel·lents jaciments paleontològics i poblets tant atractius com San Martin de los Andes.

Si parlem de Río Negro, parlem de San Carlos de Bariloche, de la neu i del llac Nahuel Huapi.

L’altra zona famosa de la Patagonia és la Península Valdés on durant els mesos de primavera s’hi poden veure balenes. Aquesta àrea privilegiada de la natura es troba a la província de Chubut.

Deixa un comentari