Coses que no t'esperes per Argentina

Les visites guiades per a porteños

caballito_llibreries-primera-juntaLa gran majoria de gent quan sent “Visites guiades” ho associa al guiri, al turisme. De fet alguns argentins quan em pregunten que he fet el finde i els dic que vaig anar a una visita guiada em responen “¿pero donde os llevan?” Ens porten? A qui? “a los turistas!” (amb un to d’home, que no t’entenres, a qui ha de ser). Doncs bé, la veritat és que Buenos Aires ha aconseguit un nivell diferent de les seves visites guiades. Des de Turismo de la Ciutat, el Casco Historico, algunes Comunes (organitzacions de barris) i Lugares de Culto, per nomenar-ne només uns quants, organitzen visites guiades de temàtiques ven diferents per la ciutat. Fins al punt, que moltes vegades soc la única estrangera. És més, si és la primera vegada que visites la ciutat fins i tot no són recomanables perquè no són la típica visita turística, sinó que va barrejant amb fets i personatges de la història i si no s’hi està familiaritzat et, perds una mica.

Si vius a la ciutat, són molt interessants perquè vas aprenent sobre el dia a dia de la ciutat a principis del s.XX, per exemple. Et comencen a anomenant noms de famílies importants del país, artistes, etc. Les visites són més interessants per la part cultural que arquitectònica. A més tant recorren barris i racons turístics, amb una altra mirada, com barris allunyats, per exemple Versalles.

Pots anar a una visita al Parque Lezama sobre la primera fundació de la ciutat o passejar per la Plaza del Congresos buscant àngels. Hi ha visites guiades del tango, pels bars, per zones turístiques i per barris per descobrir. La idea és caminar al voltant d’un eix temàtic. Fins i tot fan visites guiades teatrealitzades que et transportes al s. XIX quan la febre groga va atacar San Telmo. O veus que va passar la semana de mayo del 1810 davant del Cabildo. O com va ser la inauguració de l’avenida de Mayo amb la presència de la Infanta Isabel!

El millor de tot és que són gratuïtes i a més a més és hi ha infinitat d’edificis i fins i tot cementiris que també ofereixen visites gratis per les seves instal·lacions, podeu fer-ne un cop d’ull a l’etiqueta “Visita guiada“. No menteixo quan dic que la gran majoria de coses que presentem a Fuet i Mate són gratuïtes i les que s’han de pagar, costen menys que un cafè.

La veritat és que hem de felicitar la iniciativa i sempre hem dit que és una de les coses exportables d’Argentina, juntament amb les empanades i els choripans però això és un altre tema.

Si sou turistes i voleu fer la ciutat més turística també hi ha opcions de visites guiades gratuïtes o a la gorra, és a dir que els pagues el que consideres. En aquest cas no us en puc recomanar cap perquè quan van aparèixer ja feia dies que vivia a la ciutat.

Deixa un comentari