Buenos Aires

Puente Transbordador Nicolás Avellaneda

Durant la segona meitat del s.XIX el ferro era considerat com el símbol del progrés i construir un pont transbordador no significava només el progrés econòmic de la ciutat, sinó el seu creixement, ja que era la manera ideal de combinar el trànsit de vehicles que circulava per les vores d’un riu amb el dels vaixells que ho feien per les seves aigües. A La Boca podem veure el Puente Transbordador Nicolás Avellaneda,exemple, excel·lent de progrés del s.XIX.

Puente Transbordador Nicolás Avellaneda

En situació

Aquest tipus de ponts van ser dissenyats per l’espanyol Alberto Palacio i el francès Ferdinand Arnodin, considerats tots dos, els inventors d’aquest model.

Un pont transbordador és una biga fixa, situada a una alçada requerida, de la qual penja una plataforma mòbil que transporta els vehicles i persones d’un costat del riu a l’altre.

En total al món només se’n van construir 20, avui en queden 8 i el de La Boca és l’únic d’Amèrica. Els altres vuit es troben a Europa, un a Vizcaya, que és el més semblant al de La Boca i que encara funciona, tres al Regne Unit, dos a Alemanya i un a França.

El pont de La Boca

El Puente Transbordador Nicolás Avellaneda de La Boca data de 1914, i es va construir durant el govern de Roque Saenz Peña amb l’objectiu d’unir el barri de La Boca amb l’illa Maciel per tal de facilitat el trasllat de les famílies que vivien a La Boca i treballaven a l’illa, que era la zona industrial amb la Usina CATE, frigorífics, fusteries i carboneres i diverses zones d’esbarjo del cap de setmana, com clubs de rem.

Abans de construir el pont, la gent havia de travessar el riu barques de rems, així que el pont va ser una millora en temps, ja que ara només tardaven 4 minuts i a més es podia fer creuar el tramvia. El pont funcionava de sis del matí a nou de la nit i podia transportar 30 persones i quatre carros.

Puente Transbordador Nicolás Avellaneda

El 1960 es va desactivar i el 1994, gràcies a l’esforç dels veïns es va aconseguir salvar-lo de la desmantel·lació. La seva estructura d’acer es va portar d’Anglaterra i es va unir directament al lloc on havia d’anar. Té una altura de 52m i un ample entre bigues de 27 metres que s’aguanten sobre vuit cilindres de formigó, enterrats als Riachuelo, de 4 metres de diàmetre i 90 cm de gruix i 24 m de profunditat. La plataforma transbordadora de 8 per 12 metres suporta 50 tn de pes i penja d’una estructura rígida.

El nom

El pont porta el nom de Nicolás Avellaneda, qui fou president de la República Argentina entre el 1874 i el 1880. El pont de darrere, que es va construir a la dècada del 40, també porta el nom del polític i compleix les mateixes funcions que el vell transbordador.

Deixa un comentari