Buenos Aires

Els monuments més importants de Puerto Madero

Seguim amb la llista dels monuments més importants, que havíem iniciat amb el barri de Monserrat, per parlar, aquesta vegada del barri de Puerto Madero, un dels que té monuments de lo més curiosos.

Si entrem al barri per l’avinguda Belgrano, ens hi espera un dels personatges imaginaris que conformen el Paseo de la Historieta, que comença a Monserrat i que ens porta, a través de representacions dels personatges més famosos dels còmics argentins, fins al Museo del Humor.

puerto-madero_fangioBaixant per boulevar Azucena Villaflor ens hi espera un dels dos monuments a Juan Manuel Fangio que hi ha al barri. Aquest, on podem veure a Fangio amb el seu famòs “Flecha de plata” va ser obra de l’escultor català Joaquim Ros Sabaté. L’altre monument que trobem en el mateix passeig és el del bandeó, que rendeix homenatge al gènere musical més internacional del país, el Tango.

El monument més reconegut del barri és un pont. El Puente de la Mujer va ser dissenyat per l’arquitecte valencià Santiago Calatraba i forma part del perfil de la ciutat.

puerto-mader_bandeonUn monument, dels que per mi és dels més bonics de la ciutat, és la Fuente Monumental de las Nereidas, de Lola Mora. El monument en si mateix és espectacular però la seva història no s’hi queda pas curta. Resulta que li van encarregar a Lola fer una font per posar a la Plaza de Mayo, just davant de la Catedral i aquesta artista “revel” no se li va acudir res millor que fer una font on hi haguessin esculpides dones despullades. Evidentment, allò era impensable que es destinés a la seva ubicació original i va ser trasllat als afores de la ciutat, a la vora del riu, on anava la gent sense recursos a banyar-se. Amb el pas del temps, el monument ha acabat en una de les zones més exclusives de la ciutat. Finalment el govern li va fer justicia i el 1997 va ser declarat Bien de Interés Histórico Nacional.

Per Costanera Sur, veurem tots els esportistes que formen part del Paseo de la Gloria. Si seguim per la vora del riu, ens trobarem el monument al Guardacosta i el del Taxista, que és el primer al món sobre aquesta temàtica, obra de Fernando Pugliese. També hi ha el Monumento a Luis Viale obra de l’italià Eduardo Tabacchi, que recorda Luis Viale el qual va sacrificar la seva vida per salvar els passatges del América, el vapor que va naufragar el 1871.

puerto-madero_puente-de-la-mujer

Deixa un comentari