Buenos Aires

Racons de San Telmo

San Telmo és d’aquells barris que surten a totes les guies però la gran majoria d’elles només en ressalten la fira dels diumenges i el mercat. Evidentment, San Telmo té molt més que això i la manera de descobrir-ho és deixar-se portar pels seus carrerons i descobrir nous racons, que no li’n falten.

De San Telmo ja n’hem parlat força a San Telmo i San Telmo amb temps. Fins i tot ens hem atrevit a recomanar bars, cafès i restaurants imperdibles i us hem proposat la ruta gratuïta. Avui, a més a més de les fotografies de racons, també hi afegim el Tríptic i alguna foto més del barri.

La plaça principal del barri és la Plaza Dorrego i els carrers dels voltants són els que donen l’ambient característic de San Telmo. Si ens agrada l’art, tenim dos museus, el Museo de Arte Contemporáneo de Buenos Aires i el Museo de Arte Moderno de Buenos Aires, ubicat en un edifici industrial reciclat. Al ser un barri d’immigrants, avui hi podem diversos centres culturals entre els quals nosaltres destaquem el Centro Gallego i el seu museu i sobretot el Casal de Catalunya. També aquest fet, ocasiona que hi trobem temples de diverses cultes religiosos com l’església ortodoxa russa, la dinamarquesa o la parròquia de San Telmo, amb el seu museu. És un dels barris on podrem visitar antics conventillos reciclats i fins i tot, on han recuperat una vella pulperia. Per contrastar amb la vida dels immigrants als conventillos, podem visitar l’actual Museo de Historia Nacional i el Parque Lezama, que antigament era el palau de la família Lezama i el jardí de casa seva, respectivament. Però bé, deixem les paraules i anem a les imatges.

paseo-de-la-historieta

mercat-de-san-telmo-2museo-emigracion-gallega-argentina-2 mercat-de-san-telmopasaje-de-la-defensamuseo-emigracion-gallega-argentinaiglesia-san-pedro-telmo-i-museulos-patios-de-san-telmo

cgt

paseo-de-la-historieta-2antiguo-edificio-de-la-fundacion-san-telmo-per-dinsusina-balcarceesglesia-ortodoxabar-el-hipopotamoplaza-dorrego

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s