Gratis de motxiller per Àsia

Sant Petersburg (3/3) (Rússia)

Si encara teniu temps i ganes de seguir descobrint la ciutat, fetes les dues rutes presentades, tenim altres punts interessants i curiosos, alguns insòlits per passejar. Per fer-ho més eficient, potser serà recomanable fer ús del metro (45p) en diverses ocasions.

La primera parada serà a l’estació de metro Goorkivskaya, molt a prop d’on començàvem la primera ruta. En sortir de l’estació veiem el monument a l’escriptor que dóna nom a la parada de metro. A continuació passejarem pel parc Aleksandrovskiy on ens hi espera una sorpresa. Una maqueta en miniatura dels edificis més importants de Sant Petersburg, feta en bronze i al costat mateix una escultura curiosa dels arquitectes de la ciutat, al voltant d’una taula de dibuix. També al parc hi ha el monument Vigilant, en honor als tripulants del torpedo Vigilant que van preferir enfonsar la nau abans que caigués en mans japoneses. Si anem cap a l’avinguda Kamennoostrroviski, veurem l’edifici blau de la Mesquita Colegial de Sant Petersburg amb un mirabet de 49 metres i una cúpula de 39 metres d’alt.

Si ens agraden els vaixells, haurem d’anar a veure l’Aurora, un creuer del 1900 construït a l’Almirallatge que va participar en diverses guerres i actualment és una seu del Museu Naval. El vaixell es trova a l’encreuament del Neva amb Bolshaya Nevka.

Ara podem seguir caminant una mica, creuant el pont Sampsoniyevskiy i arribar-nos a la plaça Lenina amb una escultura a Vladímir Ilich Uliánov, més conegut com a Lenin.

Per anar al pròxim destí, recomanem el metro una altra vegada, la caminada des de la plaça Lenin és realment llarga i no aporta res, comprovat. Podem agafar el metro a la mateixa plaça i baixar a Chernyshevskaya, caminar per Furshtatskaya fins als jardins Tavrichesky i d’allí seguir per Shpalernaya on de fons veurem l’impressionant Convent i Catedral de Smolny, dissenyat per l’italià Bartolomeo Rastrelli, el mateix que va dissenyar el Palau d’Hivern. Desafortunadament, el convent, començat el 1748, no va poder ser acabat segons els plans de l’arquitecte a causa de la mort d’Isabel Petrovna, la filla de Pere el Gran, la mecenes de l’obra i que pretenia passar els últims anys de la seva vida allí. Ben a prop d’allí hi ha l’institut Smolny protegit pels bustos dels pares del comunisme, Karl Marx i Engels.

Tornem a agafar el metro fins a Ploshchad Alexandra Nevskogo. El destí en aquest cas és el Monastir de Alexandre Nevsky, fundat per Pere el Gran el 1710 com a lloc de descans del líder rus, Alexandre Nevsky, el primer pare de la Mare Rússia.

Si voleu completar la visita a temples religiosos, falta la Gran Sinagoga Coral que es troba al carrer Lermontovskiy, la segona sinagoga més gran d’Europa, consagrada el 1893.

El últim punt que us proposem és la frikada del dia, el monument a Dimitri Mendeleev i el mosaic de la famosa Taula Periòdica. Si hem anat a la sinagoga, el monument no queda gaire lluny, sinó, hem de baixar a la parada de metro eknologisk institut  i d’allí encaminar-nos cap a Moskovskij prospekt on ens hi espera Mendeleev assegut a la butaca, envoltat de llibres, ben a prop de l’entrada a l’Institut Tecnològic.

Hauries de saber:

L’imprescindible es pot consultar a Sant Peterburg (1/3)

– Si es vol fer aquesta ruta sense entrar en cap lloc, de manera gratuïta, es pot fer perquè els edificis per fora són bonics.

- Aquesta ruta és llarga, recomanem utilitzar el metro.

– Web de turisme de la ciutat.

Més fotos de Sant Petersburg

3 replies »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s