Rússia

Rostov (Rússia)

Rostov Veliki (Ростов), com Sérgiev Posad, forma part de les ciutats ubicades al nord-est de Moscou que formen l’Anell d’Or, un conjunt de ciutats històriques. Rostov es troba, precisament, a la ruta que uneix Sérgiev Posad amb Yaroslavlm, així que podem anar-hi al matí, abans d’arribar a Yaroslavl o a la tarda després de veure Sérgiev Posad. Rostov formava part del Principat de Vladimir Suzdal, un dels més importants a la història de Rússia, però ja hi ha mencions de la ciutat cap a mitjans dels 800 d.C. essent d’aquesta manera una de les ciutats més antigues del Rússia. Uns 100 anys després, ja hi va haver un monjo, Theodoro, encarregat d’evangelitzar als pagans de la zona sota les creences de església ortodoxa. Aquí li ve la seva importància religiosa al país però la importància política li ve del segle XIII quan el príncep Constantí es va encarregar de la gestió de la ciutat i la va acabar convertint en la ciutat més important de les terres russes. El successor del príncep Constantí, fou el seu fill Vasilko, qui va seguir amb les obres de reconstrucció de la Catedral. A partir del 1238 arriben les invasions mongoles i la ciutat, com tantes altres abans i després, pateix saquejos.

El punt turístic de la ciutat és el Kremlin, el qual podem dividir en tres prats independents, connectades entre si. L’entrada al recinte és de 50p, exposicions a part. Per entrar al Kremlin hi ha dues opcions, per la gran porta de fusta de l’església Yoan Bogoslov o per la petita porta del lateral, la del pati de les catedrals. Si entrem pel pati de les catedrals, veurem la Catedral de l’Assumpció que data del s.XVI. Al cotat hi ha el campanar, un dels més famosos del país, fins i tot, cada campana té el seu propi nom. Per exemple, la més gran, que pesa 32 tones, s’anomena Sysoy en honor al fundador de la ciutat. A través d’una porta-església entrarem a la segona part del Kremlin, el pati de l’arquebisbe, que seria on haguéssim sortit si haguéssim entrat per l’església Yoan Bogoslov. En aquesta àrea hi havia la residència del metropolità ortodox i diversos palaus que daten de finals del s.XVII. Aquí també hi ha algunes esglésies, com la de Sant Gregori, la de Sant Joan l’Apòstol i la de la Resurrecció de Crist. Una altra porta petita ens portarà al jardí ple d’arbres fruiters, decorats amb casetes per donar menjar als ocells.
Resseguint la vora del llac Nero, que a l’hivern està totalment gelat i s’utilitza com a carretera, s’arriba al monestir de Sant Jacob, Spaso-Yakoslevski, que data de finals del s.XVIII. Aquí hi destaquen les esglésies de la Concepció de Santa Anna i la de Transfiguració. El monestir està operatiu i també actua com a seminari.

El Kremlin està a la llista temptativa de la UNESCO per ser declarat Patrimoni de la Humanitat.

Hauries de saber:

L’impresicindible

Entrar i sortir de Rostov:

– Entrar a Rostov des de Moscou: tren que surt a les 7:30h de l’estació Yaroslavsky vokzal (Ярославский вокзал) i arriba a les 11h. Preu 620p.

– Sortir de Rostov: autocar Rostov-Yaroslav: 130p en surten cada hora.

Moure’t per Rostov:

– Caminant

Dormir a Rostov:

– No cal quedar-se a dormir, la ciutat es pot visitar en unes hores

Menjar:

– Hi ha supermercats per comprar menjar

El que et fa estalviar diners

– Caminant es pot arribar a tot arreu-

Atractius turístics

– Entrada al temple Kremlin: 50p.

Mes fotos de Rostov

Categories:Rússia

Tagged as: , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s