Rússia

Sérgiyev Posad (Rússia)

Sérgiyev Posad (Сергиев Посад) és una de les ciutats que formen l’anomenat Anell d’Or als afores de Moscou. Aquestes ciutats estan ubicades al nord-est de la capital russa i si les unim, formen un anell. El punt característic entre elles, és que tenen una importància històrica pel país. En un cap de setmana podem recòrrer Sérgiyev Posad, Rostov Veliki i ​Yaroslavl.

Sérgiyev Posad és una de les millors destinacions per una escapada de mig dia, ja que es troba a només 70 km al nord-est de Moscou i s’hi pot arribar fàcilment amb tren. Es pot convinar la visita amb Rostov i Yaroslavl.

La joia de Sérgiyev Posad és el seu monestir o Laura de la Trinitat de Sergeyev Posad, que data dels segles XV-XVIII. El nom de Laura significa que té el rang de màxim monestir dins de l’església ortodoxa. La visita al recinte és gratuïta.

Els orígens d’aquest monestir es remunten al segle XIV, quan un monge anomenat Sérgiyev de Radonezh, el qual era el conseller espiritual del príncep de Moscou, Dmitri Donskoi, es va retirar als boscos, amb els seus seguidors per pregar. Allí van construir un monestir de fusta que va ser destruït durant les invasions tàrtares. El 1422 es va començar a construir la Catedral de la Trinitat on s’hi va traslladar la tomba del Sant Sérgiyev. Avui les seves relíquies s’han convertit en un dels punts de pelegrinatge més importants del país. El 1458, per ordre d’Ivan el Terrible, es va construir l’església de l’Assumpció on, a fora, hi ha la tomba tsar Boris Godunov, que va regnar a Rússia després de la mort d’Ivan el Terrible.

Durant el 1540 es van substituir les muralles de fusta per les que podem contemplar actualment, tot i que van ser ampliades durant el segle XVII. El monestir, que encara avui està actiu, va ser declarat per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat el 1993, per ser, precisament un monestir ortodox en funcionament, amb les característiques constructives del segle XV al XVIII que combinaven religió i fortalesa. A més a més, fins al 1920 va ser el centre de l’església ortodoxa russa, any que es va tancar pel govern soviètic.

Hauries de saber:

 

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Sérgiyev Posad

– Anar de Yaroslav a  Sérgiyev Posad: Blablacar Yaroslav-Sergei Posad: 350p

– Anar a Sérgiev Posad des de Moscou: surten trens suburbans des de l’estació Yaroslavsky vokzal (Ярославский вокзал). El viatge és d’una hora i mitja i surten trens cada mitja hora. Preu 143p.

Moure’t per Sérgiyev Posad

– Caminant

Dormir a Sérgiyev Posad

– La visita dura unes hores, així que es pot anar i tornar de Moscou o incloure-la a la ruta de les ciutats de l’Anell d’Or.

Menjar

– No vam menjar

El que et fa estalviar diners

– De l’estació de trens al monestir s’hi pot anar caminant.

– Aquesta ruta és gratuïta.

Atractius turístics

– L’entrada a la monestir és gratuïta.

Mes fotos de Sérgiyev Posad

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s