Gratis de motxiller per Àsia

Yaroslavl (Rússia)

Yaroslavl (Ярославль) és una de les ciutats que formen el famós anell d’or, com Rostov o Sergiev Posad, és a dir, ciutats que tenen una rellevant importància per la història de Rússia. Yaroslavl es troba al nord-est de Moscou, a uns 250 kilòmetres i està en la mateixa via que Sergiev Posad i Rostov, per tant, amb un cap de setmana les podem visitar les tres.

La ciutat creix al voltant de la confluència dels rius Kótorosl i Volga, els quals podreu veure gelats si hi aneu a l’hivern. De fet, els caps de setmana, la gent aprofita la superfície del gel per plantar la canya i pescar. Una bona passejada és pel passeig del Volga, construït entre el 1823 i el 1835 i anar observant les mansions antigues i els arbres centenaris. A l’altre costat dels rius, hi ha un bosquet, que la gent aprofita per fer esport. Així, a l’hivern haureu de vigilar de no tallar la ruta als esquiadors de fons.

Els inicis de Yaroslavl es remunten al 1010, quan el príncep de Kiev, Yaroslavl el Sabi, la va fundar dins del principat de Rostov Veliki després de derrotar l’ós sagrat de la tribu que s’havia assentat en aquesta zona, o això diu la llegenda. El 1218 es va declarar independent dins del principat de Yaroslavl gràcies al desenvolupament que va tenir la ciutat pel comerç a través el riu Volga. Uns 200 anys més tard es va incorporar al Ducat de Moscou. Cap al segle XVI, es van anar reconstruint les primitives cases de fusta per unes noves de pedra, així el seu centre ha quedat com un dels més antics del país. Durant aquest període, quan els polonesos van ocupar Moscou, Yaroslavl va ser declarada la capital del país, ja que era la segona ciutat més gran.

Yaroslavl també és important culturalment, ja que aquí s’hi va fundar el primer museu privat del país que està dedicat als rellotges i als instruments musicals, el primer teatre públic a mans de Fiódor Vólkov i que encara està actiu i la primera llibreria de Rússia.

Altres fets destacats del país i centrats en la ciutat, els podem contemplar en el monument que hi ha a la confluència dels dos rius, com per exemple que aquí va nàixer la primera dona cosmonauta, Valentina Tereshkova.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Yaroslav:

– Entrar a Yaroslav: autocar Rostov-Yaroslav: 130p en surten cada hora.

– Sortir de Yaroslav: Blablacar Yaroslav-Sergei Posad: 350p

Moure’t per Yaroslav:

– L’estació de trens respecte del centre queda una mica lluny però s’hi arriba sense problemes amb un autobús urbà.

– Autobús urbà: 23 p

Domir a Yaroslav:

– Casa particular per CouchSurfing

Menjar:

– Cuinar a casa

El que et fa estalviar diners

– Aquesta és una ruta gratuïta.

Atractius turístics

– Les esglésies tenen entrada gratuïta

– Web de turisme de la ciutat.

Més fotos de Yaroslavl

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s