Gratis de motxiller per Àsia

Amarbayasgalant (Mongòlia)

​El monestir de Amarbayasgalant (Амарбаясгалант хийд)  és un dels tres més impotants de Mongòlia, els altres dos son el Gandantegchinlen Khiid de Ulaan Baatar i el Erdene Zuu de Karakorum. Actualment hi viuen uns 30 monjos però en el seu moment hi van arribar a viure més de 3000.

El monastir, que es troba a la vall del riu Evin, als peus de les muntanyes Burenkhan, es va construir entre el 1727 i el 1736 sota la dinàstica Mantxu, durant el regnat de l’emperador Kang Xi, en honor a Zanabazar, un líder budista. Abans tenia uns 40 temples, dels quals només en queden 28, desprès de la destrucció soviètica.

Pels voltants del monestir hi ha tot un poble muntant i preparat pels turistes que, afortunadament, durant l’hivern es converteix en un poble fantasma, deixant que poguem respirar l’aire monacal. Pels voltants, també s’hi han instal·lat diverses estupes i una estàtua de Buda.

El monestir de Amarbayasgalant i els seus voltants es troben a llista temptativa de la UNESCO. La UNESCO reconeix l’harmonia entre l’arquitectura del monestir i la naturalesa que l’envolta. Destaca els 40 temples originaris que es trobaven dins de les muralles de 207x175m i que mantenien simetria.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Darkhal

– Anar de Ulaan Baatar a Darkhal: 10.100T. El primer autobús surt de l’estació Dragon a les 9:00 i a partir d’aquí, cada hora més o menys. El trajecte és de 4 hores. La carretera està asfaltada.

– Anar de Darkhal a Moron: 30.500T. L’autobús surt entre les 16:00 i les 18:00 i tarda 12 hores. La carretera està asfaltada.

Moure’t per Darkhal

– Per anar al monestir s’ha de negociar un taxi, el preu és pel cotxe, així que com més sigueu, més barat per persona.

Dormir a Darkhal

– Davant dels jutjats provincials, 25.000T habitació doble amb bany compartit sense dutxa.

Menjar

– Sopes 4.500T, segons plats de carn 5.000-6.000T, buuz i khuusuur entre 600 i 800T, és a dir que per poc més de 1 dólar, es pot menjar correctament.

El que et fa estalviar diners

– Saber el preu de la gasolina i els kilòmetres a recorrer per negociar el preu del taxi. S’ha de tenir en compte que el camí no està asfaltat i que per tant, la velocitat és d’uns 30-40 km/h.

– Es pot anar a Moron, amb un autobús nocturn.

Atractius turístics

– Entrada gratuïta al monestir

– Una de les opcions per visitar el monestir de Amarbayasgalant, per lliure, és viatjar de Ulaan Baatar a Darkhal i d’allí agafar un taxi (100000T) a compartir amb la gent. L’excursió us portarà gairebé tot el dia, són unes tres hores per anar, un parell per visitar el monestir i unes tres hores més tornar. Malgrat que en kilòmetres no sigui gaire per arribar-hi, s’ha d’agafar un desviament de la carretera principal i anar pel mig de l’estepa durant gairebé dues hores (tot dependrà de si és hivern i hi ha neu i fang o si és estiu). També s’hi pot arribant contractant un taxi des de Erdenet.

Més fotos del monestir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s