Gratis de motxiller per Àsia

Pequín (1/3) (Xina)

Pequín (北京), o Běijīng, l’actual capital del país, des de fa uns 850 anys, és la ciutat més gran de la Xina, la més caòtica i on hi trobaràs la més alta densitat de turistes. Literalment significa capital del nord, ja que la del sud era Nanjing. Malgrat ser una de les capitals més poblades del món, encara té algun racó, sense haver de marxar molt lluny del centre, que manté l’estil clàssic de la Xina. Pequin és una de les quatre Grans Capitals Antigues de Xina, juntament amb Xi’an, Luoyang i Nanjing.

Avui proposem una ruta que es pot fer gratuïtament, si es decideix no entrar en cap lloc, tot i que recomanem la visita a algun dels jardins, sobretot si és primavera. Deixarem per un altre dia la Ciutat Prohibida i els voltants i per l’últim post, la Muralla Xina (però no la deixeu per l’últim dia d’estada a Pequín, no sigui que us plogui i no tingueu més dies per anar-hi i menys remei que mullar-vos). En aquestes tres entregues ens saltarem el Palau d’Estiu, ja que pel cost vam decidir no anar-hi, la zona de les olimpíades, tot i que ens van recomanar anar-hi al vespre, ja que és quan més ambient hi ha, i les Tombes de Ming que es poden fer el mateix dia que la Muralla.

El resum de la ruta és anar des de la Torre de la Campana fins al Parc Jingschan. Però abans d’arribar a la plaça de les torres ens perdrem una mica pels carrers del Hutong. Aquests són un seguit de carrers estrets, creats durant la dinastia Yuan, la dels mongols, que va governar entre el 1271 i el 1368, per tal de poder abastir d’aigua mitjançant pous, de fet Hutong en mongòl significa pou. Les posteriors dinasties Qing i Ming van desenvolupar aquest sistema al voltant de les cases de la Ciutat Prohibida, fins a arribar a més de 1.000 pous durant la dinastia Ming i més de 2.000 durant la Qing. Actualment en queden menys de 1.000. Aquesta peculiar estructura de construcció de cases i carrers fan que moltes cases estiguin connectades entre elles per estrets passadissos i fins hi tot s’hi hagin instal·lat banys públics. Alguns dels que us trobareu per la zona de la Línia del Sud de Lougu són el Qinlao Hutong, el Shajing Hutong o el Dongmianhua Hutong. Avui en dia, els carrers més turístics, estan plens de botigues de moda i de restaurants a preus elevats. És difícil seguir una mapa, ja que els peus us portaran on la vista miri, així que passegeu tranquils i ja arribareu a la Torre de la Campana i del Tambor.

La Torre del Tambor de Pequín data de dinastia Yung, 1272 d.C., anomenada originàriament com Qizheng, però desafortunadament, poc després d’estar acabada va ser cremada. Posteriorment es va reconstruir el 1297 i va ser reconstruïda diverses vegades, l’actual, data de la dinastia Ming, el 1420. La torre té 46,7 metres dalt.

La Torre de la Campana, situada davant de la del Tambor, és contemporània a l’anterior, construïda el mateix any però destruïda també pel foc. Els Ming la van reconstruir, el 1420, però va ser destruïda per un altre foc. Finalment, l’actual, data de la dinastia Qing, el 1745 i té un total de 47,6 metres dalt. A la segona planta d’aquesta torre hi ha una campana que mesura 7,02 metres i té un diàmetre de 5,55 metres i de 3,4 metres en la part més petita i pesa unes 63 tones.

De la plaça de les torres, anirem caminant cap al llac Qianhai i fins al parc Beihai que data del 938, període de la dinastia Liao. Posteriorment va ser reconstruït durant altres dinasties, per exemple, durant la dinastia Jin, es va construir el Palau Taining, que significa de L’Eterna Pau. La superfície del parc és de 69 hectàrees, de les quals 39 formen part del llac. Al mig del llac hi ha l’illa Qionghua, on hi destaca la Pagoda Blanca. A l’interior del parc hi ha altres temples com el Jingxin, el Tiawang o el Kuaixue. L’entrada al parc és de CNY 5 o 10 segons el mes. Recomanem entrar-hi pel carrer Zhishanmen, ja que porta directament a l’illa i a part és un carrer altament recomanble, ja que és un d’aquells racons que encara es mantenen autèntics a la gran capital.

L’altre parc que ens queda és el Jingshan, que està just, davant de la porta nord de la Ciutat Prohibida. El parc te una àrea de 57 hectàrees i es troba en una muntanya, el que dóna unes vistes espectaculars de la ciutat i sobretot de la Ciutat Prohibida, o això diuen perquè no hi vam entrar.

Amb el diari del dilluns, que dirien els argentins, reconeixem que ens vam equivocar en l’elecció de l’entrada al parc.

Hauries de Saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Pequín

Millor consulta Despeses i Altres coses perquè vam entrar i sortir de Pequín diverses vegades.

Moure’t per Pequín: aquesta ruta la vam fer caminant

El metro costa entre ¥3 i 7, depen de la distància, el dólar estava a ¥6,8

Dormir a Pequín

– ¥55 per persona en una habitació amb 4 llits i bany interior.

– Deixar la motxilla a una hotel del costat l’estació perquè no ens quedem a dormir: ¥20, cada una de les grans (a l’estació és molt car).

– Casa particular

– A l’estació de trens s’hi pot dormir, si presentes un bitllet de tren.

Menjar

– Noodles ràpids per ¥5, a uns 0,7 cèntims de dólar.

– A l’estació de trens hi ha aigua calenta per prepar uns noodles ràpids.

El que et fa estalviar diners

– Es pot fer la ruta caminant.

– A l’estació de trens hi ha aigua calenta per prepar uns noodles ràpids.

– A l’estació de trens s’hi pot dormir, si presentes un bitllet de tren.

Atractius turístics

– Torre de la Campana i del Tambor: Entrar a una de és torres costa CNY 20, però l’entrada combinada a les dues es de CNY 30. Obren cada dia de la setmana de 9:00 a 17:00. Espectacles dels tambors: 09:30, 10:00, 11:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:45

– Parc Beihai: obert d’abril a octubre de 6:30 a 21:00 i de novembre a març de 06:30 a 20:00. Preu de l’entrada d’abril a octubre CNY 10 i la resta de l’any CNY 5. No inclou l’entrada als temples.

– Parc Jingshan: obert d’abril a octubre de 06:00 a 21:00 i la resta de l’any de 06:30 a 20:00. L’entrada es de CNY 2, sense compta l’entrada a les exibicions.

Més temps per visitar Pequín?

– Web de turisme de la ciutat.

Més fotos de Pequín

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s