Xina

Pequín (2/3) (Xina)

Després d’haver recorregut la Pequín més tradicional, avui ens n’anem a la Pequín Imperial, toca obrir la cartera i pagar l’entrada de la Ciutat Prohibida.

Al centre la ciutat de Pequín hi ha una altra ciutat, la Ciutat Prohibida, anomenada així perquè fins fa relativament poc, els civils no hi podíem entrar. Aquesta ciutat va ser la casa de 24 emperadors, 14 de la dinastia Ming i 10 de la Quing. El seu ideòleg fou l’emperador Chengzu, de la dinastia Ming, que va ordenar la seva construcció el 1407, la qual va durar 14 anys. La totalitat de la superfície és de 74 hectàrees i al seu interior hi podem trobar diversos palaus que entre ells sumen 8700 habitacions i un jardí. Desafortunadament, a l’interior dels palaus no s’hi pot entrar i ens hem d’acontentar de veure la decoració i els mobles des de l’exterior a través de vidres. Aquest fet fa que desllueixi una mica la seva visita, tot i que s’ha de reconèixer que l’entrada és relativament econòmica, acostumats a pagar altres entrades al país.

La ciutat es pot dividir en dues parts, la part sud, on treballava l’emperador i la part nord, on vivia la família reial. Evidentment totes dues parts estan unides a l’interior de la ciutat i separades de Pequín per una muralla de 10 metres dalt.

El 1987 va entrar la llista de la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat.

Davant mateix de l’entrada a la Ciutat Prohibida hi ha la Plaça principal de la ciutat, la Tiananmen, un rectangle de ciment. Les úniques decoracions de la plaça són la Torre de Tiananmen, construïda el 1417 durant la dinastia Ming i el Monument als Herois, ubicat al centre de la plaça. Al sud de la plaça hi ha el Memorial a Mao Zedong, que està tancat de l’1 de març fins al 31 d’agost del 2017.

Al costat de la plaça hi ha l’espectacular edifici del Museu Nacional de Xina, però no us podem contar gaire cosa, ja que no hi hem entrat.

Hauries de saber:

– Ciutat Prohibida: tanca els dilluns, oberta d’abril a octubre de 8:30 a 16:00 i de novembre a març de 8:30 a 16:30. La temporada d’abril l’entrada és de CNY 60 i la de novembre de CNY 40. El preu no inclou l’entrada a la Galeria del Tresor, que són CNY 10 extres no a la Galeria del Rellotge que també són CNY 10.

– Pujar a la Torre Tiananmen: CNY 15

– Web de turisme de la ciutat.

Més temps per visitar Pequín?

Més fotos de la Ciutat Prohibida i de Pequín

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s