Xina

Pekin (3/3) (Xina)

Segons Mao, per fer-nos homes havíem de pujar a la Gran Muralla Xina (长城/万里长城), així que, desprès de la Pequín més tradicional i de la Pequín Imperial, dediquem la tercera entrada sobre la capital del país a fer-nos “homes”.

Segurament no es pot anar a Xina i no visitar la Gran Muralla, un conjunt de pedres que representen part de la història del país. Fou el Primer Emperador, Qin Shi Huang, qui en unificar el país va fer el propi amb les diverses muralles que havien construït durant el període dels Estats Combatents. Va tirar a terra les parets que quedaven a l’interior del seu nou territori, va millorar i va unir les exteriors per fer una gran paret que el defenses de les invasions dels mongols.

Una de les coses que fa excepcionals aquesta muralla defensiva és com es va adaptant a les diferències del paisatge, així pot passar pel desert, per estepes, per muntanyes i arribar al mar, unint uns 21.196 quilòmetres d’est a oest, al nord del país.

Hi ha molts trams oberts al públic, alguns exemples són Mutianyu, Juyongguan, Jinshanling, etc., alguns a prop de Pequin, alguns totalment restaurats, com Badaling, d’altres parcialment, com Simatai, i d’altres en estat “natural”. La majoria dels trams estan oberts al públic i per tant cobren entrada però queden alguns racons que s’hi pot entrar sense pagar entrada, malgrat tot, que no us enganyin els títols de les entrades d’algunss blogs com de “com visitar la muralla xinesa gratis”, ja que gratis no us sortirà. Potser no pagareu entrada pero per arribar-hi haureu d’anar-hi amb taxi i a vegades surt més cara la salsa que els caragols. Per triar el que millor s’adapti a les vostres expectativess mireu la pàgina de Travelchinaguide o directament l’apartat que tenen dedicat a “Quina Secció“.

Nosaltres us expliquem el tram que vam fer nosaltres, parcialment restaurat però no reconstruïda, és a dir, que ha rebut manteniment perquè no caigui però no està totalment reconstruïda. S’hi pot arribar per lliure i amb transport públic i l’entrada, tot i que això ho comparteix amb tots els trams, té preus accessibles si ho comparem amb altres indrets del país.

Per anar a visitar el tram de Simatai s’ha d’anar a l’estació d’autocars (i de metro) Dongzhimen i agafar l’autobus 980, que ens portarà a Miyun per CNY 15 on hi arribarem al cap d’una hora. Per trobar la parada d’autobús només cal seguir les indicacions que trobarem a estació de metro, no cal sortir al carrer. A Miyun s’ha de baixar a la última parada, no fer cas dels taxistes, que us demanaran com a mínim CNY 150 per portar-vos a la muralla. S’ha de buscar l’estació d’autobús des d’on surt el 51 cap a Simatai, si pregunteu, curiosament, ningú sap de què parleu… de fet és fàcil, torneu a la carretera principal i creueu-la, allí veureu molts autobusos petits, doncs allí és. El 51 us portarà fins al parc de la Muralla Xina, també per CNY 15, també en una hora i també, en aquest cas, serà la última parada. Allí ens oferiran dues entrades, la del poble i la de la muralla, si només volem la muralla (diuen que en temporada alta s’ha de reservar) ens costarà CNY 40 però atenció que l’entrada només està habilitada a les 10:00, 12:00 i 14:00. Haureu d’esperar fins a aquestes hores per pujar a un petit autobús que us deixarà al peu de la muntanya on comença o el telefèric (CNY 80) o la ruta caminant. Com que volem ser homes (segons Mao) ho farem caminant. Tota l’expedició és d’una hora i mitja més o menys. Per tornar al punt de la venda d’entrades s’ha d’anar a fora de la porta d’entrada (no a la plaça on ens ha deixat l’autobús) agafar de nou l’autobús i tornar a fer la ruta dels autocars fins a Pekin.

Més fotos de La Gran Muralla Xinesa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s