Gratis de motxiller per Àsia

Xi’an (Xina)

Xi’an (西安) és la capital de la província Shaanxi. Coneguda com la ciutat eterna, és una de les antigues capitals xineses, essent-ho per més de 1100 anys. Xi’an forma part del celecte grup de les quatre Gran Capitals Antigues juntament amb Pekin, Luoyang i Nanjing.

Durant l’època dels estats combatents, entre el 476 a.C. i el 221 a.C hi havia set poders distribuïts per Xina. Un d’aquests estats eren els Qin, que acabarien unificant la Xina en mans de Qin Shi Huang, conegut perquè es va descobrir el seu gran mausoleu i que es coneix al món com els Guerrers de Terracota. La dinastia Qin governaria Xina, des de Xi’an del 221 a.C. fins al 207 a.C. La dinastia Han, entre el 206 i el 220 d.C. van governar, també amb Xi’an com a capital, tot el territori de la Xina. Xi’an va créixer sense parar, en part, gràcies a formar part de la Ruta de la Seda. Malgrat tot, Xi’an va patir les guerres que hi va haver entre el 220 i el 589, abans que governés la dinastia Sui (581-618), període durant el qual es reconstruiria la ciutat i es restauraria com a capital. També la dinastia Tang, que arribaria del 618 al 908 d.C., utilitzaria Xi’an com a capital del país.

Si heu arribat fins a Xi’an, ha sigut per visitar els Guerrers de Terracota, així que ja us haureu deixat uns bons calerons. Per tant us proposem només coses gratuïtes per fer per la ciutat, que en realitat és el que vam fer nosaltres.

Tota ruta comença a la Torre de la Campana, ubicada al centre geogràfic de la ciutat. Aquesta construcció de 36 metres dalt, ubicada sobre una base de 35,5 metres de llarg i 8,6 metres d’ample, és la construcció, d’aquest, estil millor conservada del país. La gran torre de fusta va ser construïda durant la Dinastia Ming, el 1384, per ordre de l’emperador Zhu Yuanzhan per tal de poder controlar la ciutat i prevenir-se de possibles atacs.

La joia de la ciutat, l’indret que ús farà despertar tots els sentits, és el barri musulmà, un seguit de carrers plens de restaurants i de parades de menjar al carrer, així com el replet mercat. Situat al costat de la Torre del Tambó, comença aquest curiós barri que li dóna tot un caràcter a la ciutat. Antigament era el lloc on vivien els diplomàtics estrangers i els mercaders, avui està habitat per la comunitat musulmana. En aquesta zona també hi ha la gran mesquita.

En falta per parlar de la Torre del Tambó, la germana de la Torre de la Campana. Els tambors eren utilitzats com a senyal d’avis davant d’atacs, és a dir, com a alarma. Construïda, també, durant la Dinastia Ming, però en aquest cas per ordre de l’emperador Hongwu el 1380 i renovada posteriorment durant la dinastia Qing.

Hauries de saber:

L’imperscindible

Entrar i Sortir de Xi’an

– De Xi’an a Pingyao: tren per ¥66 surt a la matinada i arriba a les 11:49.

Moure’t per Xi’an: El turístic es pot fer caminant.

Dormir a Xi’an: 

– Hostel Hua Qiu Ku: ofereixen una tenda de campanya a la buardilla del hostel ¥20, per dues persones. Busca ofertes com aquesta a Booking.com.

Menjar:

– Comprar al mercat i cuinar al hostel

El que et fa estalviar diners

– Amb un dia es pot anar als guerrers de Xi’an i visitar la ciutat.

– Es pot viatjar amb tren nocturn.

– A l’estació de trens hi ha aigua calenta per preparar uns noodles i/o te calent.

Atractius Turístics

– Com anar als Gerruers de Terracota sense tour organitzat: autobús 5 o el 914, que surt de l’estació del costat de de trens us hi portarà directe. Tan aviat com arribeu a la zona d’estacionament dels autovusos, hi ha persones que us indiquen on heu d’anar. Reconfirmeu sempre el preu. El viatge és 1 hora.

– Per veure més detalls sobre els Guerrers de Xi’an, fes clic.

Més fotos de Xi’an i dels Guerrers.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s