Gratis de motxiller per Àsia

Tòquio (2/3) (Japó)

​Segon dia a la capital del país del sol naixent. Dia, com el primer, de metro que comença molt d’hora, el tercer dia ja serà més tranquil o no…

La primera parada del dia serà a la llotja de tonyina més famosa del planeta. L’activitat de la llotja comença a les 5:30 am del matí i hi poden entrar fins a 120 persones, repartides en dos grups de 60 persones segons l’ordre d’arribada.

Recomanen anar-hi abans de les 3:00 am però a l’abril (temporada mitjana turística) a les 2 am ja hi havia unes 20 persones. Aixecant-se a aquestes hores, el millor és no dormir, anar al Mc Donalds de Ginza i dormitar fins cap a la 1 am que us faran fora per netejar (tot i ser un McD 24h), i d’allí anar a la llotja caminant. Al McDonalds tenen cafes dolent o el cono de gelat per ¥1000.

La llotja de peix està al Mercat Central de Venda de Peix al port major, al costat del mercat de Peix Tsukiji. Quan arribis de la zona d’entrada, s’ha de fer cua fins a les 3 am que et permeten entrar en una sala, on et donen una armilla, i on toca esperar fins a l’hora d’entrar. La millor opció per passar l’estona és assentar-se a terra i dormir. Cap a les 4 am ve un dels nois qie treballen allí i t’explica quatre coses, en anglés, sobre la feina i sobre les tonyines com que per exemple, per saber si és bona o no, miren el color i agafen una mica de carn i l’estrenyen amb els dits per comprovar la grassa. També explica que ells venen tonyina fresca, pescada al mar del Japó i al Mediterrani i tonyina congelada a -60°C. En aquest cas, el vaixell pot estar a la mar durant un 1 any, fins que no s’omple del tot.

El primer grup entra a les 5:25 am fins a les 5:50 i el segon ho farà de les 5:50 fins a les 6:15 am. A partir de les 10:00 am es pot visitar la zona del mercat central però no just després d’haver anat a la subhasta, ja que és quan hi ha la màxima activitat laboral de preparació del peix per despatxar-lo.

Quan s’està a la zona de subhasta no es poden fer fotografies en flaix, ja que com que els compradors i el venedor es comuniquen a través dels gestos dels dits, el flaix els pot molestar. També és important que us poseu sabates tancades i no gaire fines, no oblideu que esteu en una zona de càrrega i descàrrega de peix, de treball frenètic, no en una zona turística.

Després de descansar una mica, podem tornar al mateix McDonalds, podem anar a recórrer museus gratuïts com per exemple el de Sumo, que més aviat és una sala d’exposicions. El trobarem al costat del Museu Metropolità Edo-Tokyo, a l’estació de Toei Ryogoku-sta. Dos museus que teníem a la llista, també gratuïts, eren el Museu de l’Anunci, a la sortida de metro de Shiodome Sta però estava temporalment tancat i el Museu de la telecomunicació, a Kamiyacho sta., que ja no vam tenir forces per anar-hi.

On si que vam arribar va ser al museu de la cerveseria Yesu, d’entrada gratuïta, a la sortida de metro de Ebisu.sta. Aquest museu recorre la història de la cervesa local, com dos empresaris, Tolcio i Yakohano van fundar l’empresa Japan Beer Brewer Company i dos anys més tard, sortia al mercat la cervesa Yesu a un preu de 25 sen. En aquella època un plat de noodles costava 2 sen, per tant la cervesa era un producte de luxe (100 sen = 1 yen) que no es va popularitzar fins al 1960. Si es paga per la noia que fa de guia i que t’explica la història, després et conviden a una degustació de cervesa. Si no, si la vols probar, hauràs de pagar ¥400, al bar del museu. Tota aquesta zona, on hi ha aquest museu, té un estil arquitectònic anglès i es respira una tranquil·litat que costa de trobar a Tòquio. En sortir del metro, podreu veure una escultura del deu Yesu, el símbol de la cervesera.

Hauries de saber:

Els imprescindibles: Llegir l’entrada del dia 1.

El que et fa estalviar diners

– Ruta gratuïta, només cal pagar el metro.

Atractius turístics

– Mercat Tsukiji

– Museu Sumo: obert de 10:00 a 16:30 tanca els caps de setmana i si hi ja exibicions. Entrada gratuïta.

– Edo-Tokyo Museum: obert de 9:30 a 17:30, els dissabtes fins a les 19:30 i tanca els dilluns. Entrada ¥600.

– Museu dels anuncis: de dimarts a divendres de 11:00 a 18:30 i dissabtes fins a les 16:30. Els diumenges i el dilluns roman tancat. Entrada gratuïta.

– Museu de la cervesa Yebisu: obert de 11:00 a 19:00. Entrada gratuïta.

Més temps per visitar Tòquio?

Més fotos de Tokio

Deixa un comentari