Japó

Hiroshima (Japó)

Hiroshima (広島) és la capital de la prefectura d’Hiroshima a la regió de Chugoku, va ser fundada el 1589.

Hiroshima i Nagasaki són, com Guernika, una d’aquelles ciutats que s’han de visitar d’una altra manera, amb solemnitat, ja que han marcat un abans i un després a la història de la humanitat.

El punt més turístic de la ciutat és el Museu de la Pau (200Y) es troba al parc de la Memòria de la Pau, un parc que van construir a la zona més devastada per la bomba atòmica, on abans hi havia la zona financera de la ciutat. Al museu podreu aprendre tot el relacionat amb el fatídic atac, és a dir, els antecedents, el perquè llençar la bomba i perquè en aquestes ciutats, els danys, les conseqüències i el funcionament d’una bomba atòmica. Per no fer aquesta entrada tan llarga, ho explicarem en un Hauries de saber.

Al parc també hi ha el monument a la infància que recorda principalment a Sadako Sasaki, una nena que va morir de leucèmia deu anys després, només tenia 12 anys, com a conseqüència de la radiació de la bomba. Hi ha una creença japonesa que diu que si fas 100 cignes d’origami, el desig que demanis es complirà. Sadako en va fer 1000 però tot i així no es va curar. Els seus companys de classe van recaptar diners per fer-li un monument homenatge i avui en dia la gent li posa com ofrenes cignes de paper.

Un altre monument és el d’una mare amb el seu fill i la lluna que representen el futur de les noves generacions.

També hi ha un edifici que serveix de memorial i on al seu interior hi ha el centre d’investigació i documentació dels atacs. Aquí es pot consultar tot tipus d’informació relacionada amb els atacs, veure documentals i llegir o escoltar els testimonis. També hi ha una cúpula on hi ha escrit els noms dels veïns del barri que van perdre la vida aquell 6 d’agost.

Sense cap mena de dubte, l’edifici més famós és la Cúpula. Aquest edifici en ruïnes és l’única mostra que queda avui en dia a la ciutat reconstruïda, del dany de la bomba. La UNESCO l’ha declarat Patrimoni de la Humanitat i s’ha acceptat que els únics treballs de manteniment que se li faran són a l’estructura per evitar que caigui però es deixarà per sempre més com a símbol de la massacre. I és que la bomba va destruir més del 90% dels edificis de la ciutat d’Hiroshima.

L’epicentre de la bomba va ser al carrer paral·lel al parc, on hi havia un hospital. Avui en dia, s’ha reconstruït l’hospital i una placa recorda el lloc exacte on va caure la bomba, tot i que va explotar 600m d’alçada per ser més destructiva. Els americans van pensar que si la feien explotar a terra, molta de l’energia alliberada es perdria fent un cràter, en canvi si explotava a l’aire, tota l’energia aniria destinada a fer mal a la ciutat… De fet, escollir Hiroshima no va ser aleatori, ja que hi havia un comitè estudiant quines ciutats serien més adequades. Hiroshima complia totes les condicions, tenia més de 4km de diàmetre, amb el que podrien estudiar bé l’abast de la bomba, està envoltada de muntanyes que farien rebotar l’energia augmentant el dany i estratègicament era considerada un magatzem d’armes i un port important pel Japó.

Si volem acabar de passar el dia a la ciutat podem anar al castell o passejar pel carrer Heiwa Odori, un passeig també relacionat amb el 6 d’agost de 1945. El passeig ems portarà fins al turó Hijiyama.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Hiroshima

– De Osaka a Hiroshima: autobús nocturm amb el pase de WillerExpress que surt de Osaka Umeda a les 23:10 i arriva a Hiroshima Statio  South Exit a les 06:10.

–  De Hiroshima a Osaka: autobús nocturn amb el pase de WillerExpress que surt de Hiroshima Station South Exit a les 23:30 i arriva a Osaka ekimae 4th building (a prop de Umeda Station) a les 06:45.

Moure’t per Hiroshima

– Es pot anar caminant de l’estació d’autobús fins al Parc de la Memòria.

Dormir a Hiroshima

– Hiroshima es pot visitar en un dia, anant i tornant de Osaka i dormint a l’autobús nocturn.

– Guardamotxilles a l’estació de trens: 700Y les dues motxilles grans.

Menjar

– A la zona del parc hi ha diverses Convenience Store, on es pot trobar aigua calenta per escalfar-se els noodles ràpids.

El que et fa estalviar diners

– La ciutat es pot visitar amb un dia.

Atractius turístics

– Museu de la pau: de març a juliol i de septembre a novembre de 8.30 a 18.00, a l’agost fins a les 19.00. De desembre a febrer fins a les 17.00. Emtrada 200¥. Visita unes 2 hores.

Més fotos de Hiroshima

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s