Com sobreviure turísticament a Àsia

Com moure’t pel Japó

Moure’t pel Japó és car. De fet, qualsevol cosa al Japó és cara, per això li vam dedicar una de les entrades més llargues de Pressupost Motxiller, de fet, aquest apartat el vam crear en aquest país.

Per moure’t pel Japó hi ha molta informació a internet però el que nosaltres vam trobar a faltar és la ruta per aprofitar al màxim els passes i una informació sincera de quina de les dues opcions és la millor. Les dues opcions que tothom us recomanarà per viatjar pel Japó és agafar els passes de tren o autocar. “Long story short” l‘autocar!

Comencem per la que no recomanem, el tren. Una de les informacions errònies que trobareu per la xarxa, és que s’ha de comprar el JR Pass abans d’entrar al país. De moment i fins al març del 2018, es pot comprar una vegada ets al Japó, però és una informació que no us interessa. Per què? Per què no us interessa comprar el JR Pass. Per què? Primer perquè no és pràctic i segon perquè és molt car. El primer que has de saber per comprar el JR Pass és que has de ser estranger amb un visat de turisme temporal. Si ets japonès, també el pots comprar però has de complir una sèrie de requisits, com que m’imagino que si estàs llegint Fuet i Mate, no ets japonès, no perdrem el temps explicant-les. De tota manera es pot comprovar a JapanRailPass. El segon que has de saber és que el tema del tren, al Japó, és un embolic, ja que hi ha diverses línies, públiques i privades i el JR Pass no serveix per totes les companyies de tren, a JapanRailPass pots comprovar per quines línies el pots utilitzar. El tercer punt és que hi ha diverses passes, un de 7 dies, un de 14 i un de 21 dies, evidentment amb cost creixent, el febrer del 2018 costen, respectivament, per la classe més barata i per adult 29.110¥, 46.390¥ i 59.350¥ (s’ha de dividir per 100 per tenir el cost en dòlars). El problema del JR Pass, a part del preu, és que s’ha d’utilitzar durant 7 dies consecutius, 14 o 21, és a dir, que cada dia pots fer tants viatges com vulguis però a partir del primer dia que l’utilitzis (no que el compris) cada dia, és un dia menys. A la pàgina web JapanRailPass, també hi ha explicats alguns autobusos i ferris on es pot utilitzar el JR Pass.

L’opció que recomanem i abanderem, tot i que té una gran contra, és el Japan Bus Pass de la companyia d’autocars Willer Express. Els avantatges són que és més barat que el passe del tren, es pot viatjar a la nit i a part els autocars són molt còmodes i puntuals. Els dos desavantatges són que a vegades costa de trobar la parada i el gran desavantatge és que no totes les rutes que ofereix la companyia entren al passe, així que al loro a l’hora de preparar la vostra ruta. El consell que recomanem és que no intenteu fer el camí mínim, per una part perquè les connexions dins de la mateixa regió no entren al pase i per una altra perquè així viatgeu de nit. Aquí les condicions d’utilització són una mica diferents del tren (millors). Per una part tens 2 tipus de passes, el que pots utilitzar de dilluns a dijous i el que pots utilitzar qualsevol dia de la setmana. En el primer cas tens 3 dies, 5 dies o 7 dies que pots viatjar, no consecutius; mentre que si esculls poder viatjar en cap de setmana només tens 3 o 5 dies. Els preus varien en funció dels dies i de les dues condicions. El febrer del 2018 són de dilluns a dijous, 3 dies per 10.000¥, 5 dies per 12.500¥ i 7 dies per 15.000¥. Si escolliu viatjar qualsevol dia de la setmana, haureu de pagar per 3 dies 12.500¥ o per 5, 15.000¥. L’opció que recomanem és agafar el de 7 dies, de dilluns a dijous i el cap de setmana aprofiteu per visitar Kyoto o Tòquio o anar d’Osaka a Nara i de Nara a Kyoto, ja que a Nara no s’hi pot arribar amb el Japan Bus Pass. Com hem comentat, els dies no són consecutius, per tant, suposem que compres el de 7 dies, tens 7 dies per viatjar durant dos mesos i cada dia, dels que viatgis, pots fer 3 viatges. A la pàgina web hi ha un mapa de les rutes que comuniquen a cada destí però nosaltres us deixem la nostra ruta versió millorada, per facilitar-vos la vida o per ajudar-vos a entendre el mapa, entenent la ruta boja que vam fer. En aquest cas, el passe es pot comprar una vegada dins del país però només es pot pagar amb targeta i s’ha de fer online.

La nostra ruta:

1- Tòquio –> Kamakura –> Tòquio –> Nikko –> Kamakura

2- Tòquio –> Shibu Onsen –> Nagano –> Matsumoto –> Nagoya

A partir d’aquí utilitzem els passes d’autocars i viatgem per la nit, per tant, no paguem allotjament.

Tant el JR Pass com el Japan Bus Pass són personals però, en el cas del Japan Bus Pass, ningú et comprova que siguis realment tu, no sé si m’explico.

L’altra opció és fer autoestop. Nosaltres només ho vam fer en un tram curt de Shiga Kogen a Shibu Onsen i no vam tenir cap problema. Ens hem trobat algun viatger que han fet dit i diuen que perfecte, no està al nivell de Corea però ressalten l’alta efectivitat. L’únic problema que hi veiem de fer dit al Japó és que després has de pagar per l’allotjament, en canvi, si viatges amb els autocars nocturns, t’estalvies la nit d’allotjament i no perds temps viatjant. Però això ja depèn de cadascú, la veritat és que potser una molt bona manera de compartir amb els japonesos. Pensant-ho bé, ens sembla que la millor opció és fer una combinació, sempre que et puguis moure amb el Japan Bus Pass, fes-ho i quan hagis de pagar el tren o algun autocar perquè amb el passe d’autocars no hi pots anar, aprofita per fer autoestop.

Per moure’t per les ciutats hi ha els autobusos urbans i els metros però nosaltres ens vam moure sempre caminant a excepció de Tòquio que vam agafar el passe de metro per 2 dies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s