Com sobreviure turísticament a Àsia

Com moure’t per Corea

Per moure’t per Corea hi ha dues opcions clàssiques: el tren i l’autocar. Generalment és més barat l’autocar que el tren però per recórrer algunes distàncies, com per exemple de Danyang a Donghae, és millor fer-ho amb tren, o almenys això et recomanen els coreans.

Els autocars són molt còmodes, amb seients amples i nets. Cada persona té el seu propi seient, tema que no és menor a Àsia i els preus són correctes. Una hora de viatge uns 5 euros. A més a més són puntuals i les estacions d’autocar estan als centres de les ciutats o s’hi pot arribar amb transport públic.

Corea té una avantatja davant d’altres països, pel que respecta a la mobilitat i és que el millor de tot és que és molt fàcil, però que molt fàcil fer autoestop. De la nostra experiència, fins ara, és el país, perfecte per iniciar-te. No cal esperar gaire, algun cotxe us pararà i si veieu que fa més de 20 minuts que us espereu, comenceu a pensar que no esteu a la carretera correcta. El més curiós és que para gent de totes les edats, a nosaltres sempre van ser homes sols, però la majoria no parlen ni una paraula d’anglès. Llavors és d’agrair si sabeu algunes paraules coreanes, ni que sigui el nom dels menjars, ja que els fa gràcia que intentis aprendre el seu idioma. Com que no parlen anglès, és recomanable que feu el carrer escrit amb caràcters coreans. Hem actualitzat les entrades indicant el lloc aproximat on vam fer dit i vam tenir èxit.

Les distancies entre els llocs turístics són curtes per tant, no és una opció dormir als transports però per l’altra part, és un punt a favor que podeu arribar fent dit al destí desitjat el mateix dia que el comenceu. A Corea amb pressupost motxiller ja vam explicar el tema de dormir al país sense pagar.

Els autobusos urbans costen pel voltant dels 1000 wons, una mica cars però a vegades no queda cap altra opció.

A Seül hi ha metro, que et porta a l’aeroport. Per utilitzar el metro has de comprar una targeta però quan surts del metro, la poses en una màquina i et retornen els diners de la targeta. Lo dolent és que si surts del país per Seül, et sobraran diners. Per anar al Japó, l’opicó més econòmica és amb el ferri que connecta Busan i Fukuoka.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s