Corea del Sud

Parc Nacional Seoraksan a Sockho  (Corea del Sud)

El Parc Nacional de Seoraksan, a Sokcho, és, segons molts coreans, la muntanya més bonica del país. Així que amb aquesta presentació va ser l’elegit per nosaltres entre tots els que s’havia de pagar entrada.

Per arribar al centre de visitants s’hi ha d’anar amb l’autobús urbà número 7 o el 7-1, per 1200₩ (o bé fent dit). L’entrada al parc és de 3500₩.

El parc, amb els seus 398237 km² està preparat amb diverses rutes de dificultats diferents. La manera més fàcil és pagar el telefèric (1000 ₩) fins a la fortalesa de Gwongeumseong, que segons diu la llegenda va ser construïda en un sol dia per dos guerrers. Si es vol caminar una mica, una ruta fàcil és la de les cataractes de Biryong i Yukdam.

La ruta que nosaltres vam fer és la de la cova Geumganggul, passant per la roca Biseondae. El principi de la ruta, de dificultat moderada és tranquil. Durant un bon tros amb el riu a mà esquerra fins que el creuem per un pont i entrem al tram final que ens portarà la roca Biseondae.

D’allí, passada la caseta del guarda parc hi ha dues rutes, la que porta al pic Daecheongbong i la que porta a la Cova Geumganggul. El camí cap a aquesta és empinat i difícil. El tram final es fa per escales construïdes a la paret de la roca del pic Mireuk, però el destí final, bé s’ho val. Quan arribes a la cova, de 23 m2, cansat i suat, segurament et trobaràs un grup de padrins trekineros la mar de tranquils. A la cova han fet un santuari budista i t’hi pots preparar un cafè o un te. Fins i tot pots reemplenar la teva cantimplora d’aigua de la cova, ja que hi ha una paret que plora.

En tornar encara es té temps de visitar les cascades, perquè la ruta és ben fàcil.

Hauries de saber:

– Parc Nacional de Seoraksan: obert des que surt el sol fins que es pon. Entrada 3500₩.

Guardar les motxilles al centre de visitants: 3500₩ per motxilla. La versió motxillera…amagar-les pel bosc. A la ruta cap a la pedra Biseondae és fàcil embotir-se al bosc, amagar les motxilles darrere una roca i fer la ruta tranquil·lament.

– Al parc està prohibit acampar però hi ha un càmping habilitat, que només funciona amb reserva trucant al 1670-9201 a un preu de 7000 ₩ de desembre a abril i de 8000₩ de maig a novembre. A parer nostre, massa car per plantar carpa. A Informació i Turisme ens van dir que es pot acampar a la platja de Sockho. Nosaltres vam dormir al McDonald 24h perquè plovia.

Més fotos del parc nacional de Seoraksan i de Sokcho

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s