Filipines

Manila (Filipines)

Manila és la capital de les Filipines i es troba a l’illa de Luzon. Els voltants de la ciutat es coneixen com a Metro Manila, diminutiu de Metropolitan. Aquesta macro poblada zona està formada per les ciutats de Manila, Quezon que és la ciutat més poblada del país, Caloocan, Las Piñas, Makati, Malabon, Mandaluyong, Marikina, Muntinlupa, Navotas, Parañaque, Pasay que és d’on surten els autobusos, Pasig, San Juan, Taguig i Valenzuela.

El districte més famós de la ciutat de Manila és el de Intramuros que és la ciutat colonial. Fundada el 1571 per Miguel López de Legazpi. En aquesta zona hi havia un assentament musulmà que ja comerciava amb la Xina, el qual va perdre la batalla contra les forces espanyoles. Durant el temps dels espanyols, Filipines comerciava amb Mèxic, ja que depenia directament d’aquest virregnat. Amb el comerç, Manila va esdevenir ràpidament la ciutat més important de l’arxipèlag.

Un dels punts més tristos de la història de la ciutat va ser durant la Segona Guerra Mundial, quan els japonesos van ocupar la ciutat. Els aliats es van “veure obligats” a bombardejar-la. La ciutat va quedar pràcticament destruïda sota les bombes americanes. Posteriorment, els nord-americans van reconstruir Manila seguint el seu estil urbanístic de grans i rectes avingudes. L’únic que van respectar és Intramuros, que encara avui continua per restaurar.

Dins de la ciutat emmurallada podem visitar, seguit el carrer Luna, l’església de San Agustin que és l’església més antiga del país i declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO juntament amb altres tres esglésies per ser els únics exemples d’art barroc espanyol amb treballs artístics xinesos i filipins; la catedral i la Palacio del Governador, que es troben a la plaça Roma on hi ha un monument al rei espanyol Carles IV i al final de tot del carrer, les ruïnes del fort de Santiago, l’entrada del qual costa 70P. Davant de l’església de San Agustin hi ha una plaça amb un monument memorial a totes les víctimes dels bombardejos americans.

Un altre punt interessant és el baluardillo de San Jose i el Reducto de San Pedro. De tita manera la millor manera de descobrir Intramuros és callejeant. No hi ha manera de perdre’s perquè està emmurallada.

A prop de Intramuros hi ha el barri xinès i el barri musulmà. Tots dos plens de parades al carrer on podreu trobar de tot a un preu irrisori.

Una de les esglésies que bé valen la pena una visita és la Basílica Menor San Sebastián, l’única església d’acer d’Àsia. Aquesta església es troba al barri de Quiapo. La Basílica s’ha convertit en tot un símbol de l’arquitectura prefabricada. Està a la llista de la UNESCO per ser nominada com a Patrimini de la Humanitat.

Manila té molts racons per descobrir i moltes cares per conèixer-li però hem de reconèixer que per inclemències del temps només vam fer lo citat aquí, una mica de Pasay city i de Cubao i la zona super pija de McKinley Hill on hi ha un centre comercial que té un canal de Venècia al seu interior amb góndoles i tot! Només hi vam anar perquè ens hi van portar però l’excursió va ser interessant per veure les diferències socials de la gran ciutat.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Manila

– De l’aeroport a la ciutat: hi ha un autobus express per 150 P.

– De Manila a Cebu: ferri 1500 P més 95 P de taxes del port. La companyia és 2Go i es pot pagar amb targeta. Amb el bitllet hi ha esmorzar i dinar inclós. Al ferri h iha aigua calenta per fer-te uns noodels. També hi ha dutxes.

Moure’t per Manila

– La manera de moure’t per Manila és amb jeepney. Uns jeeps que els nord-americans van avandonar i que els filipins han adaptat com a autobus. Es paga al conductor però quan ja estàs a dalt. Són molt barats però degut al trànsit van lents.

– A Manila funciona molt bé el Uber i el Uber compratit.

Dormir a Manila: casa particular

Menjar: comprar al super i cuinar

El que et fa estalviar diners

– Hi ha moltes cadenes de restaurants de menjar ràpid on hi ha wifi i es pot carregar els dispositius electrònics.

– A l’estació d’autobusos de Victory Liner s’hi pot dormir.

– A l’aerport de Manila s’hi pot dormir.

Atractius Turístics

Més fotos de Manila

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s