Filipines

Vigan (Filipines)

Vigan és la capital de la província de Iliocos Sur, a l’illa de Luzon, a Filipines.

Abans de l’arribada dels espanyols, Vigan era un lloc de comerç amb els xinesos. Els espanyols es van fer amb la zona el 1572 i el van convertir en el centre religiós i polític del nord de Luzon.

Tota la part turística es troba ben a prop de l’estació d’autobusos de Partas, que a la vegada està a prop del mercat. Les places principals de la ciutat mestissa són la plaça Burgos i la Salcedo. El carrer més representatiu és el Crisologo on encara s’hi conserven moltes de les cases dels comerciants xinesos construïda seguint una barreja d’arquitectura asiàtica i espanyola. Aquestes cases tenien la botiga a la planta baixa i l’habitatge a dalt. Avui en dia les botigues s’han reciclat com a botigues de souvenirs.

Les dues places estan unides la Catedral Metropolitana de San Pablo construïda a finals del s.XVIII pels agustins amb un disseny a prova de terratrèmols. Al costat d’aquesta hi ha una església que ara és un restaurant de menjar ràpid i a l’altre costat el Palau de l’Arxidiòcesis.

A les 10:00 obren el Complex del Museu Nacional, entrada gratuïta, que es troba a l’edifici de l’antiga presó i al de la casa on va nàixer el Pare Jose Burgos. La part de la presó està dedicada al president Elpidio Quirino. El pare d’aquest era carceler i quan la seva dona va tenir contraccions de part no va ser a temps d’arribar a l’hospital, així que el que acabaria essent president del país va nàixer en una presó. Hi ha tres sales dedicades a ell, l’habitació, el vestidor amb camises de seda de pinya i el despatx amb el seu diploma d’advocat escrit a mà. La plata baixa està dedicada a conèixer el procés de fermentació alcohòlica de la canya de sucre per obtenir-ne una beguda anomenada basi i a un seguit de pintures que mostren, de la mà del pagès Esteban Villanueva, com va ser la Revolució del Basi quan els espanyols van pretendre controlar el seu comerç.

La millor manera de descobrir el districte colonial, també anomenat Mestiso, ja que és on es van asseure els comerciants xinesos que es casaven amb filipines, és caminant i deixant-se portar pels peus. El pla urbanístic d’aquesta zona segueix els patrons Renaixentistes especificats en la Llei de les Índies d’Espanya per a totes les noves ciutats que es fundaven. La curiositat de Vigan és que si bé manté aquest patró té fortes influències d’arquitectura xinesa convertint-la en una ciutat única.

El 1999 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en ser la ciutat colonial espanyola més ben concervada d’Àsia. Vigan també es troba dins la llista de les 7 Ciutats Meravelloses del Món.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Vigan

– De Baguio a Vigan: autobusos cada hora essent l’últim a les 22:00. El viatge dura unes 6 hores. L’empresa és Parcas i costa 344P.

– De Vigan a Banaue: veure entrada de Luzon

Moure’t per Vigan

– De l’estació d’autobús de la companyia Parcas fins al districte colonial s’hi pot anar caminant.

Dormir a Vigan

– A l’estació d’autocars

Menjar

– A l’estació d’autocars hi ha un restaurant a preus locals.

El que et fa estalviar diners

– El museu és gratuït

– A l’estació d’autobús de la companyia Parcas s’hi pot pernoctar. Hi ha wifi lliure per 30 minuts i es pot deixar la motxilla si parles amb els guardes de seguretat.

Atractius Turístics

– Complex National Museum Vigan: obert de 10:00 a 17:00, entrada gratuïta. Si aneu a la part de la presó just a les 10:00 us faran una visita guiada gratuïta d’una hora.

Més fotos de Vigan

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s