Filipines

Banaue (Filipines)

L’illa de Luzon és famosa per les terrasses d’arròs i el lloc més famós per veure-les és a Banaue, perquè les seves terrasses van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, si bé a la llista hi ha quatre llocs més. De fet tota la zona de La Cordillera està plena de terrasses d’arròs i durant el viatge entre Bontoc i Banaue ja veurem diversos punts panoràmics.

Una activitat que es pot fer al dia i gratuïta és caminar per la carretera de Bontoc i anar parant als diferents punts panoràmics. L’últim, gairebé una hora de caminar, està a prop d’una caserna de policia. Des d’allí hi ha unes escales que fan tot un tour fins al poble de Banaue de nou, passant per les iterasses d’arròs. A Turisme us diran que necessiteu guia però l’únic que necessitareu és el google maps o els maps.me i aigua. Hi ha un parell de punts que poden causar confusió però amb el gps del maps.me arribareu a bon port un parell d’hores més tard.

Les terrasses de Banaue tenen més de 2000 anys i van ser construïdes pels Ifugao, els natius d’aquesta àrea. Aquesta gent van construir tot un sistema de regadiu, que encara avui s’utilitza, i que aprofita els brolladors naturals de la zona.

Des de Banaue es pot anar a Batad però tal com tenen muntat el sistema només tens tres opcions amb les que has de pagar si o sí. La primera és anar amb servei privat, contactar un tricicle i pagar. La segona és el tour que organitzen des d’Informació i Turisme i la tercera és per lliure però hauràs de quedar-te a dormir a Batad, ja que només hi ha un jeepney al dia que vagi cap a Batad i surt a les 17.00 de Banaue i un que torni i és a les 9.00 del matí.

Si plou, podeu anar al museu, l’entrada del qual costa 50P i tanca a les 17.00.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Banaue

– De Bontoc a Banaue: autobusos diaris cada hora que surten del carrer perpendicular al mercat. El primer és  a les 7.30 i l’últim, a les 16.00. El preu és de 150P.

– De Banaue a Manila: dues companyies barates. La primera Ohayami Trans surt a les 19.00 i la segona, Coda Lines, a les 17.00. Totes dues costen 490P. La de Coda no té wifi, para a les 20.00 per sopar (creueu la carretera, hi ha un bar més barat) i arriba a Cubao vora les 2.00am. Des d’on us deixa aneu fins a ENSA i gireu a l’esquerra, a uns 100 metres hi ha la terminal de Victory Liner on podreu passar la nit.

Moure’t per Banaue

– Caminant

Dormir a Banaue

– Car, nosaltres vam dormir a Bontoc, vam passar el dia a Banaue i vam marxar a la nit amb l’autocar cap a Manila.

Menjar

– Pa i llaunes

El que et fa estalviar diners

– A l’oficina d’Informació i Turisme us faran pagar una taxa mediambiental de 50P per conservació de les terrasses, segons diuen. A nosaltres ningú ens va demanar el tiquet. Així que llegiu per internet tot el que necessiteu i eviteu anar a preguntar allí. Al final d’aquesta entrada podreu veure el mapa de la zona, els horaris d’autobús actualitzats a juliol del 2017 i els preus dels tours del trekking llarg.

– Pots deixar la motxilla a informació i turisme.

– Les terrasses d’arròs es poden recorrer per lliure.

Atractius turístics

– Les terrasses d’arròs es poden recorrer per lliure.

– Museu provincial: entrada 50P i tanca a les 17.00.

Més fotos de Banaue

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s