Brunei

De Kota Kinabaru a Brunei i de Brunei a Miri.

L’opció més barata i fàcil per anar de Kota Kinabalu (KK) a Brunei és el ferri de les 08.00 del matí. Ja no et cal seguir llegint!

Al Jesselton point, a la finestra número 4 podreu comprar els dos bitllets que es necessiten per anar de Kota Kinabalu a Brunei. En total son RM60 pel bitllet, mes RM3.82 de taxes del port de Kota Kinabalu i RM5 de taxes del port de Labuan. El primer tram és fins a Labuan on s’hi arriba vora les 11.30 del matí i el segon tram, partint a les 13.00 és fins al port de Muara, Serasa ferry Terminal, arribant vores les 15.00.

Del port de Muara hi ha l’autobús 33 que et porta a l’estació d’autobús de Muara per 1$ i d’allí es pot agafar l’autobús número 39 que acaba a l’estació de BSB al centre de la ciutat.

En teoria el 33 passa a les 15.15 i a les 17.30 però el dia que esperàvem nosaltres mai va venir. Els locals ens van dir que ens havíem d’esperar fins a les 18.00. Si, com nosaltres, t’has cansat d’esperar i has decidit que els 2km de distància fins a l’estació d’autobús de Muara els pots fer caminant o fent dit, tampoc no és que t’estalvies res perquè si has agafat l’autobús 33, el mateix tiquet et serveix pel 39, per tant només pagues una vegada. Si no, el 39 fins al centre, val 1$ i tarda uns 50 minuts.

Hauries de Saber:

– Ferri de KK a Labuan: 8.00am i RM 60.

– Taxes port de KK: RM 3.82

– Ferri de Labuan a Muara (Brunei): incluit als 60 que ja has pagat.

– Taxes port de Labuan: RM 5

– Del port de Muara a l’estació d’autobús de Muara: autobus 33 i 1$. La distancia és de 2km, podeu fer dit.

– De l’estació d’autobús de Muara a l’estació d’autobús de BSB: autobús 39. Si heu pagat el 33, aquest us surt gratis mostrant el bitllet. Si no, 1$.

– Al ferri fa fred, agafat algo d’abric.

– Al ferri el donen aigua calenta per fer-te un te o cafè.

– Pots canviar diners mentre esperes a Labuan o al port de Muara, a Brunei.


Per anar de Brunei a Miri hi ha dos autobusos al dia, un a les 7.00 del matí i l’altre a les 13.00.
El cost és de $20.

El bitllet d’autobús es compra dins del restaurant Royale Cafe, al costat del Coffee Bean and Tea Leaf, sobre el carrer principal, abans d’arribar a la plaça, venint del riu.

L’autobús s’agafa a Jalan McArthur i Lorong Jintan Manis. Veureu una plaça, sense ombra.

L’autobús surt puntual però fa algunes parades al camí. La més llarga, 10 minuts, a Seria dues hores més tard d’haver sortit. En total, nosaltres vam tardar 4 hores.

A Miri arriba a l’estació d’autobús de llarga distància, des d’on podeu empalmar directe cap a Kuching (15 hores d’autobús i RM90).

Hauries de saber:

–  De Brunei a Miri: autobús a les 7.00 o a les 13.00 per 20 dòlars de Brunei.

– Viatge unes 5 hores.

Deixa un comentari