Coses que no t'esperes per Àsia

De turista per Malàisia

Malaisia turisme

Malàisia és un país sorprenent, si us som sincers, abans d’anar-hi no sabíem que ens hi trobaríem i la sorpresa va ser d’allò més agradable: Malàisia ho té tot. Platges paradisíaques, ciutats històriques, muntanya i parcs naturals i gastronomia, sobretot gastronomia. A més a més tot a preus molt recomanables, essent possiblement el país més semblant a Europa pel que fa a infraestructures.

Turísticament parlant no t’esperes que a Malàisia tinguin tant autobusos com trens molt còmodes però fins i tot que fer dit funcioni d’allò més bé. Tampoc t’esperes que Kuala Lumpur sigui una de les ciutats culturals més interessants de les que hem estat en aquest viatge i fins i tot, estaria en una posició alta de la llista mundial. Té molts museus, alguns gratuïts i moltes activitats culturals i lúdiques pel carrer. De fet, té fins i tot, visites guiades organitzades per l’oficina de turisme, totalment gratis. Parlant de gratis, tampoc t’esperes que KL tingui una línia d’autobusos gratuïts per la ciutat. I si el que t’agraden són les compres i les festes, a hores d’ara, ja t’esperes que a KL també ho pots trobar.

Malaisia turisme

Al primer paràgraf hem destacat la gastronomia perquè no t’esperes menjar tantes coses i tan diferents, fins i tot, entre les ciutats. Cada ciutat té la seva versió per a un plat característic. Així a mesura que vas parlant amb la gent de Malàisia t’aniran dient el cendal és millor el de Miri i el Laksa, el millor el menjareu a George Town i així amb altres exquisideses gastronòmiques. La veritat és que potser és així però al nostre paladar inexpert, tots ens semblaven bons. La gastronomia és tan important que no t’esperes que les ciutats tinguin un racó dedicat a elles, als mapes turístics i que fins i tot, algunes com George Town o Ipoh, tinguin un mapa amb la ruta gastronòmica, indicant quin plat menjar a cada restaurant, a l’estil de Logronyo amb els bars de tapes.

Malaisia menjar

També hem comentat que possiblement és el país més europeu del sud-est i és que ja sigui per l’arquitectura, les ciutats en generals o l’estil de vida de les ciutats, Malàisia sigui el país d’Àsia que més ens ha recordat a casa. Tot i que hem de dir que més cultural, ja que aquí hi conviuen els musulmans, els cristians xinesos i els hinduistes des de fa moltes generacions, malgrat que no tinguin els mateixos drets davant del govern. Nosaltres vam tenir ocasió de compartir casa, taula i cotxe amb representants de les tres religions i és molt interessant la visió que tenen cadascuna del seu país.

Deixa un comentari