Coses que no t'esperes per Àsia

De turista per Tailàndia

Tailandia temples

Tailàndia és un molt bon país per viatjar on no cal estar al 100% alerta amb les “estafes a turistes”. Pel llegit i escoltat, el més així són els preus dels tuk-tuk, aquelles motos-carro-taxi. Abans de pujar-hi arregla el preu i no tinguis por de negociar-lo molt a la baixa perquè el que ells et diran està molt inflat. El millor que pots fer és preguntar a la gent local abans. Nosaltres no en vam agafar mai cap, perquè les distàncies sempre són caminables però bé, no ens sembla de més recalcar aquest fet.

Aquí, malgrat no haver sigut colònia britànica, també condueixen per l’esquerra. La part positiva és que com a vianant et veuen més que en altres països i fins i tot pots caminar pel mig del carrer, que poques vegades faran sonar el clàxon.

El que no t’esperes és que si busques paper de water, no l’has de buscar al bany sinó damunt la taula del menjador. Els tailandesos els utilitzen com a tovallons de paper i tenen el rotlle posat dins d’un recipient de plàstic ja fet a propòsit. Aquest fet el comparteixen amb Indonèsia. Aquí la majoria de banys són d’estil forat a terra però és cert que moltes vegades, almenys un, és estil occidental. Per rentar-se tenen la famosa mànega.

Tailandia curiositats

Tampoc t’esperes que convisquin tan bé els locals de menjar, les parades al carrer d’ambulants i les Convenience Store. Aquestes últimes tornen a ser la salvació per tenir aigua calenta pels cafès, tes o noodles i fins i tot a vegades tenen wifi i endolls.

Una cosa molt gratificant de Tailàndia, tant pels que hi viuen com pels turistes, és que el tren és exageradament barat. De fet, pels tailandesos, el tren lent és gratuït. A dalt del tren et trobaràs els famosos venedors ambulants de menjar i beure, tan desitjants en el tren dels divendres de Barcelona a Lleida, venent els seus productes a preus raonables. I si tot això no us convenç per agafar el tren, que tal si us diem que potser us trobeu algú que ús faci una espècie de neteja d’ànima i que us aporta energia? Així perquè si, aquesta gent, els dos casos que ens hem trobat han sigut dones, pertanyen a una rama del budisme i mentre et parlen et posen una mà a prop teu, amb la palma encarada i et fan aquesta cosa estranya sense que tu no diguis ni ase ni bèstia.

Tailandia visita

L’altra sorpresa de Tailàndia és que a molts temples budistes donen menjar gratis i, encara t’esperes menys que moltes vegades no sigui vegetarià. Resulta que de tant en tant, un col·lectiu de gent, per exemple treballadors d’un hospital, associacions, etc. fan col·lectes i preparen menjar per tothom que hi vulgui passar. Així que si encertes el dia i el moment, cap a dins. De ben segur algú et cridarà i et convidarà a menjar gratis. Tampoc t’esperes la gran quantitat de temples que hi ha a tot arreu i que la majoria tinguin banys i dutxes gratuïtes. I tampoc t’esperes que els temples es converteixin en un paradís dins les ciutats. La majoria de temples tenen patis amb taules on poder descansar una estona. Alguns fins i tot tenen biblioteques a l’aire lliure, alguns tenen zones amb té per servir-te i refrescar-te o aigua, només cal que busquis aquells baüls blaus que hi ha, que en realitat són neveres plenes de botelles o vasos d’aigua.

Tailandia paquets

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s