Com sobreviure turísticament a Àsia

Com moure’t per Tailàndia

Transport Tailándia

No cal ni dubtar mig segon, amb tren! És baratíssim. I si no vols viatjar tant barat, perquè va lent o perquè no tens seient, tens altres opcions amb el cavall de ferro. Segons la classe i el que vulguis pagar tens l’opció de viatjar sense seient i el primer que arribi s’asseu (tot i que al ser estranger, és molt fàcil que algú us cedeixi el seu lloc, malgrat li diguis que no). Pots viatjar amb seient, llits en vagó o camarots privats. Estem tan enamorats del tren de Tailàndia, com del de Myanmar.

“HAURIES DE SABER: SEMPRE QUE PUGUIS, AMB TREN.”

Hi ha diverses xarxes ferroviàries que, més o menys arriben a tot el país però el terreny més cobert és la línia del sud, des de Hat Yai, la frontera amb Malàisia, fins al nord, on acaba a Chiang Mai.

Tren Tailandia


Els preus són ridículs
, de Hat Yai a Bangkok el trajecte costa 259 Bahts. Surt a les 14.45 del migdia i arriba a la capital del país el següent dia a les 9.00. Per anar de Bangkok a Ayutthaya, un punt turístic que segurament estarà a la vostra llista, només 20 Bahts. Estem parlant que el dolar està a 33 Baths…

Amb aquests valors és lògic que no ens hàgem volgut desviar gaire de les vies del tren. Només vam agafar un autocar per anar de Phitsanulok a Sukhothai i per tornar i seguir amb el tren. I després per recórrer el tram de Chiang Mai a la frontera amb Laos, tot i que ho vam complementar amb el dit.

Tailandia transport

A més a més, per si fos poc, pots dormir a les estacions sense preocupacions. Totes tenen per carregar els dispositius electrònics i deixar les motxilles només costa 10 Bahts. Lo dolent és que els banys et cobren 3 Bahts i no hi ha wifi, però bé, comença els preus que hi ha al país per dormir. L’estació de Lamphun és la millor, bany gratis i wifi i a part està a 5 Bahts, amb tren, de Chiang Mai. Així que potser una opció per passar la nit.

A Tailàndia vam fer dit alguna vegada i sempre amb èxit tot i que no sempre ha sigut fàcil. De la frontera a Hat Yai va ser un moment però de Chiang Maig a Chiang Rai ens va costar gairebé dues hores de paciència. Ara, que més que recompensada, això ho explicarem en una altra entrada, en Històries per Dormir Tranquil.

Per moure’t per dins de les ciutats tampoc hi ha problema. Menys Bangkok, la resta està tot a distància caminable. I a Bangkok hi ha autobusos gratis (a l’entrada de Bangkok hem penjat la foto d’algunes de les rutes). Si no voleu caminar, sempre hi ha els odiosos tuk-tuk, amb els quals haureu de negociar el preu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s