Com sobreviure turísticament a Àsia

Despeses i altres coses per Tailàndia


L’idioma oficial de Tailàndia és el tailandeses.
Un idioma amb un alfabet propi que ens converteix en analfabets, ja que no el podem ni llegir ni escriure. A més a més per si fos poc tenen diversos sons diferents i diferents tons d’entonació. Així que la millor manera d’aprendre les quatre paraules de supervivencia turística és assentar-se amb un tailandès i després que ell pronuncii les paraules, tu les transcrius directament.

Ni els catalans ni els argentins necessitem visa per entrar al país. La versió oficial pels catalans és que si entrem des d’un aeroport tenim 30 dies, mentre que si ho fem per frontera terrestre només tenim 15 dies. Mirant per internet hi ha diversos viatgers que diuen que per terra els han donat 30 dies i el meu cas no és una excepció. Em van donar 30 dies entrant per la frontera de Hat Yai, amb Malàisia. Els argentins tenen 90 dies però han de mostrar el llibre groc se vacunació de la febre groga i l’equivalent a 300U$D en efectiu per cada membre familiar.

* Actualització 4 de gener del 2018.

En travessar la frontera amb Myanmar per Mae Sot hi ha un cartell que diu que des del desembre del 2016, entrant per terra, els catalans i altres nacionalitats, tenim 30 dies. Però aclara que només podem entrar per terra a Tailàndia dues vegades a l’any calendari. Aquesta restricció no afecta si ho fem per l’aire.

Per tant si això aplica com a norma general, per entrar al país és indiferent fer-ho per aire o per terra. Per moure’t sempre que et sigui possible, utilitza el tren. Si tens temps, el lent és molt barat. Per exemple un bitllet de Bangkok a Ayutthaya costa 20 bats, mentre que el metro per Bangkok pot costar-te 50 bats (i no és la tarifa més cara). Hi ha duversos tipus de trens i dins de cada tren diverses classes. Ho expliquem una mica més detallat a Com moure’t per Indonèsia.

La moneda són els bahts que el a l’octubre del 2017 estan a 33 dòlars.

L’electricitat i els voltatges van com a casa. Tampoc necessitareu adaptador.

Els banys públics, generalment, es paga una entrada de 3 bahts o 5 bahts i a moltes estacions de trens et pots banyar per 10 bahts. Com sempre queden els banys dels centres comercials o dels restaurants de menjar ràpid o la versió de Tailàndia, els temples.

L’aigua de l’aixeta no és aconsellable. Una botella barata de 1.5L costa entre 13 i 15 bahts als supermercats. Però aquí tenim l’opció local i és que pel carrer us trobareu unes màquines per recarregar la botella amb aigua potable que per 1 baht et donen un litre. L’opció és tant barata que molta gent ompla la botelleta petita i deixa la resta d’aigua pel següent, així que si ets tu, aigua gratis.

El menjar ronda els 35 i 40 bahts, les opcions més econòmiques i nacionals. Amb això podeu menjar un plat d’arròs, fideus o alguna sopa. Aquí generalment mengen l’arròs amb forquilla i cullera i els noodles amb palets i cullera. Tenen una particularitat i és que damunt la taula et trobaràs 4 recipients, un amb sucre, un amb vinagre i alguna picant, un amb bitxo sec i molgut i un amb salsa de peix. La idea és que et posis al teu plat la proporció que t’agradi dels quatre sabors.

Trobar internet és una tasca difícil, als restaurants de menjar ràpid n’hi ha. Alguns et demanaran una clau que apareix al tiquet i després registrar-te. En teoria tens internet limitat entre 30 i 45 minuts amb l’usuari i la contrasenya que t’hauran donar en registrar-te. Però quan se t’acaba et tornes a registrar unes altres dades i així fins a l’infinit. Inclús la clau de quatre lletres te la pots inventar i tenir internet il·limitat.

Webs amigues:

La web oficial de turisme. A més a més a les oficines tenen guies gratuïtes de les regions.

Més idees de pressupost motxiller per Tailàndia.

La nostra ruta per Tailàndia, de 19 dies

– Hat Yai: ciutat de la frontera amb Malàisia. 1 dia (ideal: unes hores pr anar cap al pròxim destí)

Tren de Hat Yai a Bangkok: 295 Bahts.

– Bangkok: 3 dies (ideal: per fer la ciutat 3 dies, si es vol fer coses de les afores, 5 dies mínim)

Dormir a Bangkok: gratis

Menjar: entre 35 i 40 Bahts

Tren de Bangkok a Ayutthaya: 20 Bahts

– Ayutthaya: 1 dia (ideal 1 dia, si voleu fer els temples de fora de l’illa millor llogar bici)

Dormir a Ayutthaya: gratis

Menjar: de 35 a 40 Bahts

Tren a Phitsanulok: 58 Bahts

– Phitsanulok: dos dies, una nit (ideal: unes hores)

Dormir a Phitsanulok: casa particular

Menjar: cuina casolana

Autocar a Sukhothai: 38 Bahts fins a la ciutat nova, 54 fins a la vella.

– Sukhothai: una tarda (ideal: si voleu visitar més d’una àrea 1 dia)

Entrada a la zona del centre: 100 Bahts

Autocar a Phitsanulok: 54 Bahts des de la zona vella.

Tren de Phitsanulok a Den Chai: 30 Bahts. El barat és el tren número 407 que surt a les 7.29 del matí.

– Den Chai i Phrae: dos dies, una nit (ideal: unes hores)

De Den Chai a Phrae: a dit.

Dormir: gratis

Menjar a Phrae: gratis al temple Wat Phra Bhat.

Tren de Den Chai a Nakhon Lampang: 23 Bahts. El tren barat és el 407 que surt a les 10:13

– Lampang: dos dies, una nit (ideal: unes hores)

Dormir: gratis

Menjar a Lampang: de 30 a 40 Bahts. 10 Bahts els menjars per emportar als mercats però necessitareu doble ració.

Tren de Lampang a Lamphun: 19 Bahts. El tren barat és el 407 que surt a les 12:36

– Lamphun: dos dies, una nit (ideal: unes hores)

Dormir: gratis

Menjar: 35 Bahts

Tren de Lamphun a Chiang Mai: 5 Bahts.

– Chiang Mai: 3 dies ( Ideal: si nofeu res dels voltants dos dies i una nit)

Dormir: gratis

Menjar: emtre 35 i 40 Bahts. Gratis en diversos temples, segons el dia.

De Chiang Mai a Chian Rai: en dues etapes.

De Chiang Mai a Ban Buak Khon: gratis fent dit

– Ban Buak Khon: 2 dies (ideal: no cal parar-hi)

Dormir: gratis

Menjar: entre 10 i 15 Bahts.

Autocar a Chiang Rai: 60 Baths

– Chiang Rai: 2 hores

Autocar a l’encreuament frontera cap a Laos: 65 Bahts

Tuk tuk fins a la frontera: 50 Bahts

2 replies »

    • Gracies Lluis! Ja som diversos els viatgers que ens hem trobat amb aquesta grata sorpresa. A veure si els veïns d’Espanya ho canvien a la seva web del Ministerio de Exteriores que així ens va millor per planificar la ruta!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s