pressupost

Itinerari per Tailàndia

Tailàndia és un dels països del sud-est asiàtic més ben valorats perquè ho té tot i a sobre bona relacio qualitat-preu. Si t’agrada la platja, tens illes paradisíaques, si t’agrada la festa, pregunta-li al Marc Márquez que tal per Bangkok, si t’agrada la cultura tens ruïnes de diferents civilitzacions i temples, molts temples i si t’agrada la naturalesa, tens els parcs del nord. Sigui com sigui i per molt barat que sigui, sempre hi ha trucs motxillers que t’ajudaran a fer un viatge més autèntic i menys Backpacker Paradís.

L’idioma oficial de Tailàndia és el tailandeses. Un idioma amb un alfabet propi que ens converteix en analfabets, ja que no el podem ni llegir ni escriure. A més a més per si fos poc tenen diversos sons diferents i diferents tons d’entonació. Així que la millor manera d’aprendre les quatre paraules de supervivencia turística és assentar-se amb un tailandès i després que ell pronuncii les paraules, tu les transcrius directament.

“HAURIES DE SABER: A TAILANDIA NO ET CAL PAGAR PER ALLOTJAMENT.”

Pressupost Tailandia divises i monedes

Ni els catalans ni els argentins necessitem visa per entrar al país. La versió oficial pels catalans és que si entrem des d’un aeroport tenim 30 dies, mentre que si ho fem per frontera terrestre només tenim 15 dies. Mirant per internet hi ha diversos viatgers que diuen que per terra els han donat 30 dies i el meu cas no és una excepció. Em van donar 30 dies entrant per la frontera de Hat Yai, amb Malàisia. Els argentins tenen 90 dies però han de mostrar el llibre groc se vacunació de la febre groga i l’equivalent a 300U$D en efectiu per cada membre familiar.

* Actualització 4 de gener del 2018.

En travessar la frontera amb Myanmar per Mae Sot hi ha un cartell que diu que des del desembre del 2016, entrant per terra, els catalans i altres nacionalitats, tenim 30 dies. Però aclara que només podem entrar per terra a Tailàndia dues vegades a l’any calendari. Aquesta restricció no afecta si ho fem per l’aire. Tant la frontera amb Laos i com la de Malàsia, són d’allò més senzilles de travessar, per una vegada, no caldrà estar nerviós.

Per tant si això aplica com a norma general, per entrar al país és indiferent fer-ho per aire o per terra. Si aneu a Bangkok teniu en comte els trucs que su donem a: Trucs per no gastar en els principals punts d’entrada a Bangkok

Per moure’t per Tailàndia sempre que et sigui possible, utilitza el tren. Si tens temps, el lent és molt barat. Per exemple un bitllet de Bangkok a Ayutthaya costa 20 bats, mentre que el metro per Bangkok pot costar-te 50 bats (i no és la tarifa més cara). Hi ha diversos tipus de trens i dins de cada tren diverses classes.

TREN, TREN I TREN. ÉS BARAT I POTS DORMIR A LES ESTACIONS.

La moneda són els bahts que el a l’octubre del 2017 estan a 33 dòlars.

L’electricitat i els voltatges van com a casa. Tampoc necessitareu adaptador.

Els banys públics, generalment, es paga una entrada de 3 bahts o 5 bahts i a moltes estacions de trens et pots banyar per 10 bahts. Com sempre queden els banys dels centres comercials o dels restaurants de menjar ràpid o la versió de Tailàndia, els temples.

L’aigua de l’aixeta no és aconsellable. Una botella barata de 1.5L costa entre 13 i 15 bahts als supermercats. Però aquí tenim l’opció local i és que pel carrer us trobareu unes màquines per recarregar la botella amb aigua potable que per 1 baht et donen un litre. L’opció és tant barata que molta gent ompla la botelleta petita i deixa la resta d’aigua pel següent, així que si ets tu, aigua gratis.

Tailandia catalans

El menjar ronda els 35 i 40 bahts, les opcions més econòmiques i nacionals. Amb això podeu menjar un plat d’arròs, fideus o alguna sopa. Aquí generalment mengen l’arròs amb forquilla i cullera i els noodles amb palets i cullera. Tenen una particularitat i és que damunt la taula et trobaràs 4 recipients, un amb sucre, un amb vinagre i alguna picant, un amb bitxo sec i molgut i un amb salsa de peix. La idea és que et posis al teu plat la proporció que t’agradi dels quatre sabors.

Despeses Tailandia

Trobar internet és una tasca difícil, als restaurants de menjar ràpid n’hi ha. Alguns et demanaran una clau que apareix al tiquet i després registrar-te. En teoria tens internet limitat entre 30 i 45 minuts amb l’usuari i la contrasenya que t’hauran donar en registrar-te. Però quan se t’acaba et tornes a registrar unes altres dades i així fins a l’infinit. Inclús la clau de quatre lletres te la pots inventar i tenir internet il·limitat.

Pel que respecta a l‘allotjament, us hem de confessar que no vam xafar cap hostel per domir-hi, ni pagant ni a canvi de treballa per allotjament i treballa, com sí que ho vam fer a Luang Prabang, a Laos, per posar un exemple. Com ho vam fer? Doncs molt senzill, a Tailanda amb pressupost motxiller us ho expliquem amb més detalls però és que fins i tot vam dormir gratis a Bangkok.

Per parlar de la història de Tailàndia, hem de tenir present la història dels seus països veïns i extreure’n com va ser l’únic país del sud-est asiàtic que no va patir la colonització europea.

Webs amigues:

La web oficial de turisme. A més a més a les oficines tenen guies gratuïtes de les regions.

Més idees de pressupost motxiller per Tailàndia.

Pel que respecta a la història de Tailandia, és una de les més interessants dels sud-est ja que és l’únic país que no va ser colonitzat pels europeus. A les entrades corresponents que anem penjant, descobrirem com ho van aconseguir.

HAURIES DE SABER:

EL NOSTRE ITINERARI:

Del que nosaltres vam visitar ho recomanem tot però si us salteu Phitsanulok, Den Chai, Prhae, Lampang i Lamphun, tampoc passaria res.

La nostra ruta per Tailàndia, de 19 dies va passar per Hat Yai, Bangkok, Ayutthaya, Phitsanulok, Sukhotai, Den Chai i Prhae, Lampang, Lampunh, Chiang Mai i 3 dies en una estranya barbacoa.

LES DESPESES:

Hat Yai: ciutat de la frontera amb Malàisia. 1 dia (ideal: unes hores per anar cap al pròxim destí)

Entrar a Hat Yai des de Malaisa: fent dit
Dormir: gratis
Menjar: 30 Bahts.

Bangkok: 3 dies (ideal: per fer la ciutat 3 dies, si es vol fer coses de les afores, 5 dies mínim)
Tren de Hat Yai a Bangkok: 295 Bahts.
Dormir a Bangkok: gratis.
Menjar: entre 35 i 40 Bahts.

Ayutthaya: 1 dia (ideal 1 dia, si voleu fer els temples de fora de l’illa millor llogar bici)
Tren de Bangkok a Ayutthaya: 20 Bahts
Dormir a Ayutthaya: gratis
Menjar: de 35 a 40 Bahts

Tailandia ruta

Phitsanulok: dos dies, una nit (ideal: unes hores)
Tren a Phitsanulok: 58 Bahts
Dormir a Phitsanulok: casa particular
Menjar: cuina casolana

Sukhothai: una tarda (ideal: si voleu visitar més d’una àrea 1 dia)
Autocar a Sukhothai: 38 Bahts fins a la ciutat nova, 54 fins a la vella.
Entrada a la zona del centre: 100 Bahts
Autocar a Phitsanulok: 54 Bahts des de la zona vella.

Den Chai i Phrae: dos dies, una nit (ideal: unes hores)
Tren de Phitsanulok a Den Chai: 30 Bahts. El barat és el tren número 407 que surt a les 7.29 del matí.
De Den Chai a Phrae i de Phrae a Den Chai: a dit.
Dormir: gratis
Menjar a Phrae: gratis al temple Wat Phra Bhat.

Lampang: dos dies, una nit (ideal: unes hores)
Tren de Den Chai a Nakhon Lampang: 23 Bahts. El tren barat és el 407 que surt a les 10:13
Dormir: gratis
Menjar a Lampang: de 30 a 40 Bahts. 10 Bahts els menjars per emportar als mercats però necessitareu doble ració.

– Lamphun: dos dies, una nit (ideal: unes hores)
Tren de Lampang a Lamphun: 19 Bahts. El tren barat és el 407 que surt a les 12:36
Dormir: gratis
Menjar: 35 Bahts

Tailandia menjar

Chiang Mai: 3 dies ( Ideal: si nofeu res dels voltants dos dies i una nit)
Tren de Lamphun a Chiang Mai: 5 Bahts.
Dormir: gratis
Menjar: entre 35 i 40 Bahts. Gratis en diversos temples, segons el dia.

Ban Buak Khon: 2 dies (ideal: no cal parar-hi) –> una estranya barbacoa a Tailandia
De Chiang Mai a Chian Rai: en dues etapes.
De Chiang Mai a Ban Buak Khon: gratis fent dit
Dormir: gratis
Menjar: entre 10 i 15 Bahts.

Chiang Rai: 2 hores
Autocar a Chiang Rai: 60 Baths
Autocar a l’encreuament frontera cap a Laos: 65 Bahts
Tuk tuk fins a la frontera: 50 Bahts
De Tailandia a Laos

T’ha quedat algun dubte? Tens alguna suggerencia per visitar la pròxima vegada que hi anem? Deixa’ns un comentari i explica’ns que t’agradaria visitar de Tailàndia o que has visitat.

2 replies »

    • Gracies Lluis! Ja som diversos els viatgers que ens hem trobat amb aquesta grata sorpresa. A veure si els veïns d’Espanya ho canvien a la seva web del Ministerio de Exteriores que així ens va millor per planificar la ruta!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s