Gratis de motxiller per Àsia

Vientiane  (Laos)

Evidentment que en el teu itinerari hi haurà Vientiane, més que res perquè és la capital del país, però desprès de llegir la nostra entrada i saber on pots menjar els millors entrepans que nosaltres vam trobar a Laos, tindràs un motiu més per parar-hi i a sobre, si apliques els nostres trucs motxillers t’hi podràs quedar a dormir gratis.

Vientiane (ວຽງຈັນ), la capital del país, és més un lloc de parada que d’atractiu. El positiu és que els atractius turístics es concentren en un punt i en una tarda, de fet un parell d’hores, els tens visitats. El dolent és que s’ha de pagar entrada per tot, com és habitual a Laos.

“HAURIES DE SABER: POTS FER COSES GRATIS I MENJAR ENTREPANS PER 5.000 KIPS”

Vientiane que visitar

Passejant pel centre ens trobarem amb quatre punts destacables a les guies: el Palau Presidencial, els temples Sisaket i Ho Phra Keo, tots dos s’ha d’abonar una entrada de 10.000kips pels estrangers i el parc amb estàtua de Chou Anouvong que fou l’últim rei del regne de Vientiane. Aquest regne es va formar el 1707, i entre el 1765 i el 1778 va ser vassall del regne de Birmania i posteriorment dels Siamesos, els qual el van absorvir el 1828.

Que fer a Vientiane

Visitats aquests quatre punts, en el nostre cas per fora, només queda recórrer els carrers, alguns dels quals encara tenen nom en francès i cases estil colonial francès i entrar als temples que et trobis pel camí amb entrada gratuïta.

Anant cap a l’estació del sud passaràs per la porta de la Victòria, una espècie d’arc del triomf però amb decoracions budistes que es va construir per commemorar la victòria contra els francesos.

Ruta per Vientiane

El Museu Nacional de Laos estava tancat per canvi d’edifici, en el moment de la nostra visita. L’impressionant edifici nou queda en la direcció de l’estació del sud però massa allunyat del centre, un error a parer nostre.

El millor de Vientiane, per nosaltres, són els seus entrepans. Si bé el pa segueix essent gomós, són la meitat més gran del que et trobaràs a la resta del país i per només 5.000 Kips. El lloc? Les parades de l’estació del centre! No us perdeu el detall del paper d’embolicar.

Hauries de saber:

L’IMPRESCINDIBLE

Entar i Sortir de Vientiane

– De Vang Vieng a Vientiane: autobús local per 40.000 Kips o van turística per 35.000 Kips.

– De Vientiane a Thak Het: fent dit. Si no has d’anar a l’estació del sud i el bitllet costa 60.000 Kips.

La primera vegada que vam aonseguir fer dit pel nostre compte i l’experiència ens va sortir d’allò més bé. Vols saber com ens ho feiem per moreu’ns per Laos?

Moure’t per Vientiane

– L’autobús local, que ve de Vang Vieng, et deixa a l’estació del nord. On hi ha l’autobús urbà número 08, el verd, que per 5.000 Kips, et deixaa l’estació del centre.

– Des de l’estació del centre, l’autobús urbà número 29 et porta a l’estació del sud per 3.000 Kips. Des d’on surten els autobusos cap a Thak Het.

Gastronomia de Laos

Dormir a Vientiane:

– A l’estació del sud s’hi pot dormir i posar la tenda de campanya. No hi ha per carregar ni wifi. Els banys es paguen però…

– Els preus de dormir són l’habitual al país. 35.000 Kips el llit en habitació compartida i la privada a partir dels 70.000Kips.

Menjar

– A l’estació del centre fan uns super entrepans per 5.000 Kips.

Ja trobem a faltar els entrepans de Laos, però si vols saber que més pots menjar a Laos, no et perdis el nostre article.

EL QUE ET FA ESTALVIAR DINERS

– A l’estació del sud s’hi pot dormir i posar la tenda de campanya. No hi ha per carregar ni wifi. Els banys es paguen però…

– A l’oficina d’Informació i Turisme hi ha per carregar i wifi. També hi ha dispenser d’aigua calenta i freda, o sigui que pots reomplir les botelles.

Atractius turístics

– Hi ha alguns temples que es paguen i el museu també.

– Més fotos de Vientiane

Explica’ns quins atractius turístics vas visitar tu? On et vas allotjar o quin va ser el teu plat preferit? Vas trobar els entrepans què et parlem?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s