Laos

Pakse (Laos)

Pakse està a molts itineraris de Laos, sí bé es pot fer de manera alternativa, necessitaràs un moto si o si, a nosaltres l’experiència de la moto ens va deixar un sabor agre i dolç a la vegada. Però l’important és que hi ha un parell de trucs que has de saber per mantenir el pressupost motxiller i seguir viatjant.​

Pakse (ປາກເຊ) és la capital de la província de Champasak. Turísticament parlant, s’ha fet famosa per ser el punt de partida si es vol descobrir la zona cafetera anomenada Bolaven Plateau i el temple Khmer Wat Phou, al poble que porta el mateix nom que la província.

El 1905, quan Laos era colònia francesa, es va fundar Pakse amb fins administratius i comercials entre xinesos i vietnamites. Avui en dia podem recórrer el carrer principal on encara hi ha algun edifici d’estil colonial i el temple el Wat Luang. A la zona del mercat diürn, que es troba al centre, és on trobareu les opcions més econòmiques per menjar. Si voleu veure vistes de la ciutat, heu de travessar el pont i pujar el turó Phou Salao.

Ruta per Pakse

La zona de Pakse es caracteritza per tenir un terra volcànic i una climatologia ideal per a la plantació de te i sobretot de cafè. En el tram entre Pakse i Paksong podem veure diverses plantacions cafeteres, algunes de les quals es poden visitar. Una d’elles és una plantació local i familiar on entre gestos i quatre paraules en anglès, la matriarca us explicarà tot el que necessiteu saber. Per exemple, que la recol·lecció es realitza entre l’octubre i el desembre i que la millor època per plantar és al juny, tot i que hauràs d’esperar tres anys fins a veure els fruits i treure’n rendiment. Una vegada recol·lectat els grans de cafès es pelen i es deixen assecar, per posteriorment, torrar-los. Allí mateix és una bona ocasió per fer un cafè, 5.000Kips, al més pur estil laosià. Si voleu comprar cafè, per la carretera veureu diverses parades on per 15.000Kips podreu comprar una bona bossa.

“HAURIES DE SABER: SI T’EMPORTES LA TENDA, TROBARÀS GENT QUE ET DEIXARÀ ACAMPAR.”

Zona cafetera de Pakse

També per la mateixa carretera hi ha la fàbrica Dao de cafè que si hi aneu en horari d’oficina, potser us la deixen visitar, o això és el que ens van fer creure a nosaltres. No ho podem assegurar perquè hi vam passar un divendres a les 18.30h dient-nos que hi tornéssim demà a les 8.00h. El que va passar va ser que demà era dissabte i havíem de parlar directament amb el director, el qual estava a les oficines de la ciutat. Massa tomb… ho vam deixar per “potser”.

La ruta fins a Paksong passa per diverses cascades com la Tad E-To, la Tad Yuang i la Tad Fane, el que s’ha de pagar entrada.

Que visitar a Pakse

Hauries de saber:

L’IMPRESCINDIBLE

Entrar i Sortir de Thak Het

– De Thak Het a Pakse: 60.000 Kips. L’autobús et deixa a l’estació del nord que està a 7 km del centre. Només hi ha dues opcions per anar a la ciutat o tuk-tuk o caminar i intentar fer dit.

– De Pakse a Champasak: “l’autobús” local costa 20.000 Kips, surt de dins del mercat nou, Talat Daoheuang i et deixa al carrer principal de Champasak.

Vols saber quina és la millor manera per moure’t per Pakse?

Moure’t per Thak Het

– Llogar una moto semiautomàtica costa 50.000 Kips les 24 hores, amb descompte de 5.000 Kips per cada dia de més o 70.000 Kips la moto automàtica.

– Nosaltres vam llogar-la a Alisa Guesthouse. On malgrat no haver-hi passat la nit vam poder deixar les motxilles, carregar els dispositius electrònics i utilitzar el wifi.

Dormir a Thak Het: nosaltres vam acampar a l’estació del nord una nit i l’altra nit al pati d’una oficina que hi ha a la carretera cap a Pakse.

Menjar: al mercat local, sense cap mena de dubte.

EL QUE ET FA ESTALVIAR DINERS

– Ves a menjar al mercat local i evita els locals de la carretera principal.

Què menjar a Laos i on fer-ho.

Atractius Turístics

– Totes les cascades has de pagar entrada i els camins fins al lloc no són asfaltats.

– Més fotos de Laos

Explica’ns la teva ruta per Pakse, que segurament vas tenir més sort que nosaltres amb la conducció. Ens queda com a tema pendent, controlar una moto. Haurem de parlar amb en Marc Márquez :D.

Categories:Laos

Tagged as: , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s