Laos

Champasak  (Laos)

Champasak (ຈຳປາສັກ) és un poble de la província homònima, la capital de la qual és Pakse. El motiu turístic per anar a Champasak és visitar el temple Vat Phou, de l’època Khmer amb arquitectura estil hindú.

El complex del temple data de la primera meitat del s.XI i es va anar ampliant durant el s. XII i el posterior. La zona està formada per un llac artificial, que servia de reserva d’aigua i a més a més simbolitzava l’oceà; dos edificis rectangulars, simètrics en el seu moment, i per últim el temple principal al qual s’hi arriba a través d’un llarg corredor i unes escales.

El temple està a 10 km del poble de Champasak. La millor manera de descobrir-lo és llogant una bici al poble, per 10.000Kips. Després es pot aprofitar per visitar altres temples que hi ha pel camí i gaudir del paisatge laosià rural.

L’altre motiu per visitar la zona és anar a l’illa i al temple Thomo, a l’altre costat del Mekong, respecte de Champasak. A l’oficina de turisme del poble només et venen l’opció d’anar-hi amb tour, 100.000 Kips per persona per anar i tornar. Segurament hi ha l’opció local però estàvem mandrosos per buscar-la. Així que si algú ho esbrina, que ens deixi un comentari.

Hauries de saber:

L’impescindible

Entrar i Sortir de Champasak

– Pakse a Champasak: “l’autobús” local costa 20.000 Kips, surt de dins del mercat nou, Talat Daoheuang i et deixa al carrer principal de Champasak.

– De Champasak a Don Det: la manera guiri és pagar el bitllet de 70.000 Kips que inclou travessar el Mekong amb barca i a l’altre costat agafar un autobús de turistes fins a Ban Nagasang. La manera local és travessar el Mekong, que per turistes costa 20.000 Kips, caminar 4 km fins a la carretera i allí parar l’autobús que ve Pakse i que, de Pakse a Ban Nagasang, costa 40.000 Kips. Confessem, avergonyits, que aquesta vegada ens vam deixar temptar per la comoditat guiri.

Moure’t per Champasak

– Llogar una bici: 10.000 kips.

Dormir a Champasak: es pot acampar davant del Mekong, gaudint d’una bonica sortida del sol.

Menjar: de camí al temple hi ha llocs on memjar més barat i menys guiri que al poble.

El que et fa estalviar diners

– Es pot acampar davant del Mekong, gaudint d’una bonica sortida del sol.

Atractius turístics

– Temple Vat Phou: obert de 6.00 a 18.00 però si entres de 6.00 a 8.00 o a partir de les 16.30 hauràs d’afegir 5.000 Kips més als 50.000 Kips que costa l’entrada. Tenir en compte que el museu tanca ales 16.00h, encara que oficialment digui a les 16.30h.

– Més fotos de Champasak

Categories:Laos

Tagged as: , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s