Laos

Champasak  (Laos)

Champasak és d’aquells pobles que surten a les rutes de Laos com a viatge més a més, però al nostre parer, és dels millors que hem fet en el nostre itinerari i a més a més, si bé vam pagar l’entrada al temple Vat Phou, vam poder acampar, el que ens va permetre mantenir un pressupost motxiller.

Champasak (ຈຳປາສັກ) és un poble de la província homònima, la capital de la qual és Pakse. El motiu turístic per anar a Champasak és visitar el temple Vat Phou, de l’època Khmer amb arquitectura estil hindú.

Vat Phou

El complex del temple data de la primera meitat del s.XI i es va anar ampliant durant el s. XII i el posterior. La zona està formada per un llac artificial, que servia de reserva d’aigua i a més a més simbolitzava l’oceà; dos edificis rectangulars, simètrics en el seu moment, i per últim el temple principal al qual s’hi arriba a través d’un llarg corredor i unes escales.

“HAURIES DE SABER:NO ET DEIXIS LA CÀMARA DE FOTOS I TRANQUIL PER L’ALLOTJAMENT, POTS ACAMPAR.”

El temple està a 10 km del poble de Champasak. La millor manera de descobrir-lo és llogant una bici al poble, per 10.000Kips. Després es pot aprofitar per visitar altres temples que hi ha pel camí i gaudir del paisatge laosià rural.

Temple Laos Vat Phou

L’altre motiu per visitar la zona és anar a l’illa i al temple Thomo, a l’altre costat del Mekong, respecte de Champasak. A l’oficina de turisme del poble només et venen l’opció d’anar-hi amb tour, 100.000 Kips per persona per anar i tornar. Segurament hi ha l’opció local però estàvem mandrosos per buscar-la. Així que si algú ho esbrina, que ens deixi un comentari.

Vat Phou

Hauries de saber:

L’IMPRESCINDIBLE

Entrar i Sortir de Champasak

– Pakse a Champasak: “l’autobús” local costa 20.000 Kips, surt de dins del mercat nou, Talat Daoheuang i et deixa al carrer principal de Champasak.

– De Champasak a Don Det: la manera guiri és pagar el bitllet de 70.000 Kips que inclou travessar el Mekong amb barca i a l’altre costat agafar un autobús de turistes fins a Ban Nagasang. La manera local és travessar el Mekong, que per turistes costa 20.000 Kips, caminar 4 km fins a la carretera i allí parar l’autobús que ve Pakse i que, de Pakse a Ban Nagasang, costa 40.000 Kips. Confessem, avergonyits, que aquesta vegada ens vam deixar temptar per la comoditat guiri.

Per moure’t per Laos, el dit és una tasca difícil, però amb paciència ho podràs aconseguir i sino, hi ha els autocars, l’avantja que et donen és que pots dormir gratis a les estacions.

Moure’t per Champasak

– Llogar una bici: 10.000 kips.

Dormir a Champasak: es pot acampar davant del Mekong, gaudint d’una bonica sortida del sol.

Menjar: de camí al temple hi ha llocs on menjar més barat i menys guiri que al poble.

Menjar a Laos no és cap luxe ni per la butxaca ni pel paladar però molts llocs locals tenen menjar que et cridarà l’atenci.

EL QUE ET FA ESTALVIAR DINERS

– Es pot acampar davant del Mekong, gaudint d’una bonica sortida del sol.

Atractius turístics

– Temple Vat Phou: obert de 6.00 a 18.00 però si entres de 6.00 a 8.00 o a partir de les 16.30 hauràs d’afegir 5.000 Kips més als 50.000 Kips que costa l’entrada. Tenir en compte que el museu tanca ales 16.00h, encara que oficialment digui a les 16.30h.

– Més fotos de Champasak

Que et va semblar el Temple Vat Phou? Pots recomanar algun lloc per domir o menjar per ajudar a altres viatgers? Tens alguna consulta que t’agradaria fer?

Categories:Laos

Tagged as: , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s