Coses que no t'esperes per Àsia

Pels carrers de Laos

Si entres a una casa de Laos, no t’esperes dues coses, si no és que en son més. La primera és que tenen la cuina al carrer i que generalment cuinen a la brasa però en lloc de barbacoa com nosaltres o un bidó a l’estil argentí, a Laos han adaptat un test de fang com a barbacoa. La segona cosa que crida l’atenció és que en una mateixa casa hi acostumen a viure tres generacions diferents i conviure els germans amb les seves respectives famílies. Cada família té una habitació on dormen junts i barrejats els pares amb els fills. Després comparteixen la resta de sales comú o sigui el bamy i la sala de la tele.

L’altra cosa curiosa de Laos és que fan molta vida al carrer i que la privacitat no sembla que els importi. Així pots veure moltes taules de pedra a la vorera, davant d’una casa, que s’han convertit en la taula del “menjador” de la família. O pots estar en una botiga o restaurant i allí mateix veure el llit on dormen i la tele que està mirant la família. Volem dir allí mateix, no allò de tenir la botiga a casa, sinó que la casa està dins la botiga.

Com passa a altres països d’Àsia, a Laos també tenen fixació per treure coses al sol a eixugar-se, ja sigui la roba al mig del carrer com la carn, l’arròs, els bitxos picants o els plàtans. És igual, al mig de la vorera tot hi queda bé.

Potser si preguntes a algú de Laos quin és l’esport preferit del país, no sabran que contestar-te però de ben segur que no t’esperes que dos dels més practicats soguin el bàdminton i la petanca. Sí, posem petanca com a esport perquè amb l’emoció que hi posen jugant i la quantitat dd gent que mira el torneig, està al nivell d’un esdeveniment esportiu.

No t’esperes tampoc la gran quantitat de perruqueries que hi ha i que estiguin preparades per massatges. El moment de rentar-te el cap, la gent ho fa estirada enlloc d’aquelles incòmodes cadires que tenim nosaltres. De fet a les laosianes els preocupa tant el físic que et pots trobar esteticients ambulants, arreglant les ungles a la venedora de peix del mercat, al mercat mateix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s