Gratis de motxiller per Àsia

Don Det i Don Khon (Laos)

Don Det ( ດອນເດດ) i Don Khon són dues de les anomenades 4.000 illes que hi ha al sud de Laos. La zona està catalogada com un dels atractius forts del país i gràcies a la bona gestió del govern en els últims anys, han aconseguit conservar una mica la seva escènica abans de perdre’s entre el submón cultural del “backpacker”, és a dir, sexe, drogues i chumbachumba. La veritat és que és un dels pocs llocs de Laos que ens va agradar, tant pots gaudir-lo per lliure i acampar, mantenint un pressupost motxiller, com quedar-te de relax en un hostel amb els cocktails habituals dels turistes. Sigui com sigui, creiem que ha de un punt de parada en el teu itinerari per Laos.

4000 illes com arribar

La principal activitat a fer en aquest lloc és descansar. Els preus normals del menjar local i els baratíssims preus d’allotjament, fan que sigui el lloc escollit per molts viatgers per descansar uns dies, abans d’anar a Cambodja o d’endinsar-se a Laos.

“HAURIES DE SABER: POTS ACAMPAR GRATUÏTAMENT”

Don Det no té, pràcticament, res turístic per visitar. Passejar o anar en bicicleta són la millor manera de recórrer els km de perímetre de l’illa, però el més interessant està a l’interior, al camí principal, ja que aquí no hi ha guesthouse, ni bungalows, ni res turístic. Només camps d’arròs i cases de pagès.

Vida rural de Laos

Don Khon té una zona de platja i un parell o tres de cascades per visitar, pagant prèviament l’entrada que et dóna accés. Nosaltres només vam caminar per l’interior de l’illa, anant pel camí principal i tornant pel camí de les vies del tren. Una ruta interessant, si no et fa por travessar un pont derruït.

Rutes alternatives per 4000 illes

Des del final de l’illa, el punt on començava el ferrocarril francès, és  des d’on surten les embarcacions per veure els dofins. Els francesos van construir un tren que comuniqués les dues illes per poder transportar les mercaderies cap a la Xina, sense haver de passar per les cascades i els ràpids que es formen al riu.

L’oferta hostalera és de les més amplies del país. Fins i tot, el més tonto del poble s’ha adonat que pot construir una cabanyeta i que per molt cutre que sigui, sempre hi haurà algú disposat a pagar. L’altra opció és acampar gratis en alguna de les moltes zones boscoses que hi ha per l’interior de Don Det o Don Khon.

Naturalesa Don Det

A continuació penjarem “Com anar de Laos a Cambodja pagant la meitat“. Sempre està bé tenir una alternativa i perquè vegueu que els nostres pressupostos no menteixen.

Hauries de saber:

L’IMPRESCINDIBLE

Entrar i Sortir de Don Det

– De Pakse a Ban Nagasang: autobús local per 40.000Kip.

– De Champasak a Ban Nagasang: autobús de turistes per 70.000Kip.

– De Ban Nagasang per travessar el Mekong en barca: fins a Don Det, 15.000p Kips i fins a Don Khon, 20.000Kips.

Moure’t per Laos de manera alternativa, no és fàcil però a canvi ho contraresta que pots dormir gratis.

De Laos a Cambodja per ruta alternativa. Una de les joies del nostre viatge.

Moure’t per Don Det

– Caminant

– Hi ha molta gent amb bici, suposem que les deixen gratuïtes al lloc on dorms.

Dormir a Don Det

–  Don Det és més barat que Don Khon. Per 35.000 Kips podeu trobar un bungalow per dies persones.

– És fàcil acampar gratis.

Menjar

– Es pot menjar pels típics 15.000 kips el plat de noodles.

Noodles, amanides, entrepans, etc. descobreix tot allò que pots menjar a Laos.

EL QUE ET FA ESTALVIAR DINERS

– És fàcil acampar gratuïtament.

De Laos a Cambodja per ruta alternativa.

Atractius turístics

– Hi ha alguna cascada, però s’ha de pagar entrada.

– Més fotos de les 4.000 illes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s