Cambodja

Kampong Chhnang (Cambodja)

La ciutat de Kampong Chhnang es troba a la província homònima, al país de Cambodja. Aquesta ciutat està a 90 km de la capital nacional, Phom Penh, el que la converteix en una excursió d’un dia per visitar un dels famosos pobles flotants del llac Tonle Sap. Com que Kampong Chhnang es troba a la carretera entre Battambang i Phom Penh, podeu aprofitar el viatge entre les dues ciutats per parar aquí unes tres hores i navegar pel llac.

La ciutat en si no té gran cosa per explorar, possiblement el més interessant és que és un lloc que no està explotat turísticament, i per tant on podreu veure l’ambient local.

El motiu per venir fins aquí és visitar el poble flotant, d’ètnia vietnamita. Només cal que us apropeu al port i allí ja us vindran a buscar les dones remeres. El preu dependrà de la vostra capacitat negociadora, penseu que ella no perdrà mai. A nosaltres ens va demanar 25U$D per la barca i dues hores però vam acabar a 14 UD$. Així que com més sigueu, més barat us sortirà. Si voleu fer una hora, accepta 10 U$D, però no sé si val gaire la pena, ja que gairebé tarda 1 hora per arribar i tornar del poble flotant. Per la moto, si és que és així com heu arribat aquí, no us preocupeu, la podeu deixar a la botiga de la dona que us portarà de passeig.

L’excursió comença al port amb la barca local però a motor, gairebé 25 minuts fins al poble. Allí para el motor i rema durant una hora i després uns 25 minuts més de motor fins al port de nou.

Al poble hi ha de tot, que diria la famosa frase. Escola, temple budista, botigues i mercat. El mercat i algunes botigues són barques, així que elles venen a casa teva. Les cases tenen dos estils, barques adaptades o cases flotants mitjançant bambú. És curiós com no els preocupa la intimitat. La casa característica té tres sales. La del darrera és la cuina, la del mig fa d’habitació i la que dóna al davant és la sala d’estar i habitació amb hamaques. Tot això te n’adones sense necessitat d’entrar a cap casa perquè, per exemple al menjador, els faltaria una paret, la que dóna al riu. En lloc de paret tenen una tela plàstica que fa de para-sol-pluja que baixen a la nit o quan plou. El bany és una caseta annexa a la casa i la dutxa és el riu d’aigua marronosa. Al costat, al terra, tenen una caixa amb els productes d’higiene. Les construccions són de bambú i fulla de palmera o de xapa metàl·lica.

Tota casa té una barca i algunes fins i tot tenen gats, gossos, pollastres i gallines. En alguna ocasió també vam veure petits horts.

Els nens aprenen abans a tirar-se a l’aigua que a córrer. No diem nadar perquè no en saben…per anar de casa seva a la dels seus amics, agafen una tapa de congelador, que són de forespan i la utilitzen com a paleta per flotar. Els més petits converteixen el coci amb una barca i com a rem, qualsevol tros de fusta.

La província de Kampong Chhnang és famosa per la seva ceràmica vermella. Per la carretera veureu moto-carros plens fins a dalt d’objectes de ceràmica, de fet, Chnnang significa, precisament, ceràmica. Hi ha gent que aprofita la moto o el tuk-tuk per anar a visitar algun dels pobles ceramistes de la zona. El més famós és Ondong Rossey.

Si esteu a prop de Battambang, podeu anar a Krakor on hi ha el poble flotant de Kampong Luong.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i sortir de Kampong Chhnang

Autobus que uneix Battambang amb Phom Penh. Vam llegir que nonet fan descompte, sempre et demanen 5U$D.

– Llogar una moto a Phom Penh: 7U$D l’ automàtica i 5 la manual. Més 4U$S de gasolina.

Menjar: al mercat us esperen els preus de locals. 1.000 per l’arròs i 2.000 per l’acompanyament.

Atractius turístics

– Dues hores navegant pel llac: no pagueu més de 14U$D, la barca.

Més fotos del poble flotant

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s