Cambodja

De turista per Cambodja

Després de la desolació de Laos, on no hi havia les típiques franquícies de restaurants de menjar ràpid o de Convenient store, quan poses un peu a Cambodja, tornes a respirar. Aquí ja hi ha KFC i Burger Kings on connectar-te a internet i Kiwi Mart, que equivaldria als 7eleven. No ens malinterpreteu, no són llocs on anem a consumir perquè trobem a faltar lo de casa. Senzillament ens serveixen per al wifi i per carregar. El que no t’esperes és que havent-hi Burger no hi hagi McDonald’s!

Migdiada a Cambodja

Cambodja és un dels països del sud-est on més toca negociar i per tot. Fins i tot pel menjar. Ja que el plat d’arròs amb acompanyament no hauria de costar més de 3.000 riels (i fins i tot a vegades 2.500), però a molts llocs us demanaran 4.000 riels, un dòlar, sinó més. Els tuk-tuks ens ha passat d’anar amb un cambodjà junts i demanar-li 3U$D, que son 12.000 riels, amagar-nos i anar ell sol a preguntar i li demanen, pel mateix tram, 2.500 riels, menys d’un dòlar. Fet que reafirma la nostra decisió de no agafar mai un tuk-tuk, a no ser que sigui a vida o mort. A Cambodja no us quedeu ni amb el primer preu que us diuen pels autobusos. Perquè resulta que aquí no hi ha taquilles a les estacions d’autobús, has de comprar el bitllet a les oficines que hi ha per la ciutat i totes et cobren comissió. Per tant baixa sempre 1 o 2 dòlars al preu que et diguin i si no accepten, vés a la següent. Alguna acceptarà i si no, doncs tornes a la que t’ha semblat més honesta des del principi. A igualtat de preus, la companyia Sorya 168, et donen botella d’aigua i tovalloletes.

Menjar al carrer a Cambodja

A Cambodja també condueixen per la dreta. Això és degut, a què a diferència d’altres països del sud-est, Cambodja i Laos no van ser colònia dels britànics, sinó dels francesos. Ui! Perdó, els francesos no els van colonitzar, estaven sota un protectorat.

Com a vianant, invisible 100%. Els únics que et veuen són els tuk-tuks amb el seu esgotador “tuk-tuk? Where are you going?”. Però et veuen per fer-te la pregunta, no per deixar-te passar. Així que aquí segueix sent vàlid travessar i amb una mà fer-los parar o indicar que passin, que ja pares tu. El millor és fer-ho amb decisió.

Diferents restaurants de Cambodja

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada