Cambodja

Kampot i Kep (Cambodja)

Tothom a Phnom Penh t’ha dit que has d’anar a Kampot, veritat? Què l’indret és preciós, que podràs veure plantacions de pebre, que menjaràs llagosta, que el lloc és idílic, etc. Doncs en part t’han mentit i en part t’han contat la veritat. Vols saber quines de les afirmacions són les certes per no emportar-te cap sorpresa?

Kampot i Kep són dos pobles del sud de Cambodja. El primer, Kampot, (ក្រុងកំពត) és la capital de la província homònima i famós per les plantacions de pebre i els camps de sal. El segon, Kep, (កែប) és la capital de la província homònima i famós pels crancs.

Al centre de Kampot destaquen els carrers amb cases d’arquitectura colonial d’estil casa-botiga però també hem d’afegir que aquests carrers s’han convertit en racons europeus a Àsia, una altra seu de Backpackerland. Com passa a molts altres indrets del sud-est asiàtic, Kampot s’ha abocat al turisme i ha anat perdent l’essència local. Per trobar-la has de caminar una mica, més enllà de la famoa rotonda del durian. Aquí també trobareu allotjaments més econòmic i menjar a bon preu, per exemple l’entrepà costa 3.000 riels. El temple principal és el Pichey Udong, que si hi entreu els nens monjos estaran encantats de practicar anglès amb vosaltres.

“HAURIES DE SABER: UN ALTRE INDRET DE BACKPACKERLAND DEL SUD-EST ASIÀTIC”

Kampot i Kep

La gràcia de visitar Kampot, si no ets dels que t’agrada consumir aquest tipus de turisme “backpacker”, és marxar del poble. Llogues una bici (1 U$D) una moto (5U$D) i recors els voltants. Si tens moto pots anar fins al parc natural de Bokor però segons el que hem llegit l’única “gracia” es veure edificis abandonats. Nosaltres vam fer bici, així que vam anar cap a l’altre costat. Vam pedalar fins al Secret Lake, vam travesaar el riu i vam continuar fins a La Plantation. Una plantació de pebre on fan una visita guiada gratuïta per apendre sobre aquest producte, el seu cultiu i el tractament posterior. El pebre de Kampot és un dels més bons del món i temps enrera era exportat als restaurants dels grans chefs occidentals. Durant el periode dles Khmer Vermells, es van destruir les plantacions i avui en dia, a poc a poc, s’estan tornant a recuperar amb el segell de denominació d’origen i la més alta qualitat.

Al tornar de la plantació vam parar a la cova Kbal. Aparentment l’entrada és gratuïta però hi ha un nen que impedeixen entrar-hi perquè els estrangers hem de pagar 1 dòlar. En teoria es compra a una botiga del poble.

Coves a Kampot

Si feu aquesta ruta, agafeu aigua. Per menjar podeu fer-ho pel camí principal on vas travessant diferents poblats. A la parada que hi ha al costat de les vies del tren, just quan les travesses, venen una noodles molt bons per 1.000 riels.

La màgia de Kep és el seu mercat de cranc. Si hi vas al matí ben d’hora podràs veure el moment que les embarcacions arriben al mercat i venen la pesca a les senyores. Ja a aquella hora hi ha certs llocs per menjar, però encara no cranc.

Durian Kampot i Kep

Caminant 1,5km, vorejant la costa, s’arriba a la platja i a l’estació d’autobús. Fins aquí arriba la nostra experiència a Kep perque, per motius personals, vam haver de tornar a Phom Penh. El que haviem llegit és que pots caminar pel parc natural, tot i que s’ha de pagar entrada, però ens vam quedar amb les ganes.

Mercant del Cranc de Kep

Hauries de saber:

L’IMPERDIBLE

Entrar i sortir de Kampot

– Autocar de Phom Penh a Kampot: 6U$D (tot i que nosaltres vam pagar 7.5U$D).

– Autocar de Phom Penh a Kampot: 6U$D (tot i que nosaltres vam pagar 7.5U$D).
– De Kampot a Kep: fent dit. L’autobús ens van dir a 3U$D.
– De Kep a Phom Penh: autocar al matí 5U$D i a partir de les 13.00, 6U$D. Nosaltres vam pagar 5, a la tarda i sense haver de negociar.


Per moure’t per Cambodja la millor manera és amb autocar però hauràs de negociar els preus. Evita les furgonetes “van” de tursites.

Dormir a Kampot: habitació doble amb bany privat 6U$D.

Dormir a Kep: no ho vam fer, però hi ha diversos llocs on acampar.

Menjar a Kampot i Kep: entre 3.000 i 4.000 riels.

Ja saps quins són els plats que has de tastar a Cambdoja?

–  A la ruta cap al Llac Secret, just quan travesses les vies del tren, venen unes bosses de noodles per 1.00p riels.

EL QUE ET FA ESTALVIAR DINERS

– Llogar bici: 1U$D. El terreny és dolent i si ha plogut, fangós per anar amb moto. És tot pla i fàcil per fer-ho amb bici.

– Més fotos de Kampot i Kep.

No et desesperis per Cambodja, sembla un país només organitzat pels turistes que volen pagar per tot però a Fuet i Mate et presentem els nostres trucs per fer-ho 100% per lliure i l’itinerari que vam seguir, sense secrets.

Explcia’ns que vas fer a Kampot o Kep i si vas aprofitar algun dia per anar a les illes del país. Quin dubte tens? Deixa’ns un comentari i et contestarem tan ràpid com puguem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s