Cambodja

Cambodja amb pressupost motxiller

Cambodja és un país que no ens hauria de sortir gaire car, sense fer sacrificis però sense deixar-se enredar. Els dos punts claus són el menjar i el transport, si bé no són cars, has de vigilar perquè sempre voldran cobrar-te de més. Per fer-ho fàcil, al carrer, un dòlar està a 4.000 riels. A Cambodja us parlaran tant en dòlars com en riels. Cambodja és dels països que has d’estar atent als detalls, per no passar-te del pressupost i poder fer un itinerari viatjant barat.

“HAURIES DE SABER: COM GASTAR MENYS DE 10U$D PER DIA”

Comencem pel dormir, que és el que preocupa a més gent. Els preus dels allotjaments no són cars, per exemple a Phom Penh, la capital, pots trobar habitació doble amb bany privat per 5U$D o a Kampot, al sud, per 6. Segons la distància que vulguis recórrer, hi ha autobusos nocturns, com per exemple de Battambang a Phom Penh. I l’alternativa de la tenda de campanya, aquí també serveix. Nosaltres vam acampar a l’estació d’autobús de Siem Riep i a un temple de la mateixa ciutat. A Phom Penh vam treballar a canvi d’allotjament i menjar i va sortir d’allò més bé perquè a més ens van convidar a cerveses i batuts de fruita. A Kep, no vam arribar a pernoctar però ens va donar la sensació que hi havia diversos llocs on es podria acampar sense problemes.

Cambdoja pressupot motxiller

El transport, com dèiem, barat però negocieu sempre un o dos dòlars a la baixa. Resulta que a Cambodja no hi ha les típiques taquilles a les estacions d’autobús, sinó que has d’anar a preguntar a les oficines de viatges. I aquestes sempre cobren una comissió que serà més alta o més baixa, segons la vostra cara. Perquè tingueu una referència, nosaltres no vam pagar més de 5 U$D per cap viatge a exempció del de Phom Penh a Kampot, que tot i haver trobat un lloc a 6, per tema d’horaris vam acabar pagant 7.5 i per deixar el país, per la ruta de Phom Penh fins a Ho Chi Minh, a Vietnam que vam pagar 9U$D.

Respecte a fer dit no us podem dir gran cosa perquè, pràcticament, no el vam intentar. Només vam fer dit de Kampot a Kep i va sortir perfecte, en 5 minuts ja ens havia recollit un policia que viu a Kampot però va a Kep a treballar. Volíem intentar de Kep a la frontera vietnamita però un problema personal ens va fer tornar a Phom Penh ràpidament amb autobús

A Cambodja, el transport públic urbà, a part de a la capital, no existeix. Així que a no ser que vulgueu caure a la màfia dels tuk-tuks, toca caminar. Recordeu que a Phom Penh hi ha autobusos urbans per 1.500 riels.

Per menjar, el més fàcil que us demanin un dòlar. Un entrepà, un plat de noodles o l’arròs amb acompanyament. Sempre ús diran “one dolaaaa”. Doncs, amics, us informo que és car! El plat d’arròs hauria de costar 500 riels o 1.000 i l’acompanyament 2.000. Per tant per menys d’un dòlar hauríeu de menjar. I si sou dos, compartiu l’acompanyament i cadascú s’agafa un plat d’arròs. Bueno, bonito, barato.

QUE NO T’EMBAUQUIN AMB EL “ONE DOLAAAÁ”

Gastronomia per Cambodja

Carregar els dispositius electrònics no és tan difícil com a Laos. A algun temple es pot fer sense problemes, en algunes ciutats hi ha KFC i Burger King, estranyament, no hi ha McDonald’s, on a part de carregar tindreu wifi. I a Phom Penh hi ha la cadena de supermercats Kiwi Mart que tenen wifi lliure.

Els banys públics es paguen a 2.000 riels, el mateix preu que l’aigua embotellada. A algunes guest house us cobraran per recarregar la botella uns 1.000 riels. Però la millor opció és entrar a un banc amb l’excusa de voler canviar diners i recarregar l’ampolla. Després feu números i us adoneu que no cal canviar. Sortiu i tots tan amics.

Les entrades a llocs turístics són entre un pèl i molt cares. La dels temples d’Angkor et deixa la butxaca escurada, 37 U$D però per exemple el Museu del S-21 de Phonm Penh no es queda enrera, 5 dòlars per entrar i 3 per l’audioguia (que la necessites). Per això a F&M us volen ajudar i hem fet una entrada amb més o menys el que explica l’audioguia. Anar a un dels pobles flotants també és car, l’opció més barata que vam trobar és a Kampomg Chhnang on per 14U$D vam llogar la barca durant dues hores, dues persones.

Què t’ha semblat aquesta informació? Et sembla bona idea ara anar a Cambodja i gaudir una mica més del país, a part de veure els Temples d’Angkor? Deixa’ns els teus consells en un comentari, que entre tots trobarem la manera més barata per no quedar-nos a casa.

2 replies »

  • Bones Gerard, doncs tot depen del que us agradi visitar i si ja heu visitat altres països del sud-est asiàtic o no.
   Teniu l’opció d’un o dos dies al Temples d’Angkor, que al nostre parer, amb un dia i amb bicicleta en teniu de sobres. Ara, si el que voleu és llegir i aprendre durant la visita, segurament necessitareu dos dies.
   Per veure Phnom Penh us recomanem dos dies, un per fer la ciutat i l’altre pel museu (i si teniu ganes els camps, diuen que val la pena). La ciutat és molt barata, si sortiu dels locals per turistes. A la nostra entrada podreu trobar certs trucs que segurament us seran d’allò més útil.
   De tots els pobles flotants, en vam trobar un que encara no està massificat pel turisme, el pots fer “per lliure” i està molt aprop de Phnom Penh, necessitareu mig dia i una moto de lloguer, Kampong Chhnang.
   També hi ha el món de les platges, que no us podem recomanar gran cosa perquè no en vam fer cap.
   De la resta de ciutat i pobles que vam visitar nosaltres, us els recomanem si no heu estat per Laos o Tailandia, si no, potser podeu probar de passar a Tailandia que els catalans no paguem visat.
   Ens va quedar pendent explorar la part menys turística, que segurament és força interessant.
   En resum, mínim una setmana, màxim depen de vosaltres però sempre podeu tenir pendent l’opció que teniu 15 dies gratis per visitar el Vietnam o no pagueu visat per anar a Tailandia.
   No cal que porteu res organitzat, l’oferta turística és molt àmplia i sempre trobareu on dormir i com traslladar-vos.
   Espero haver-vos pogut ajudar nua mica.
   Salut

Deixa un comentari