Cambodja

Visats a Cambodja

Phnom Penh és una bona ciutat per fer campament base per treure’t els visats per altres països. Per què? Per dos motius.

El primer perquè la ciutat és petita i pots arribar a totes les ambaixades caminant menys d’una hora o amb l’autobús públic i pagant només 1.500 riels, una mica més d’un quart de dòlar.

El segon perque és una ciutat barata. Si ets una persona sola pots dormir en un llit en habitació compartida per 2,5 U$D i si ets dos, trobaràs habitacions privades per 5U$D amb bany privat. Menjar també és barat, per la zona més turística ús demanaran el clàssic dòlar, 4.000 riels, pel plat d’arròs amb acompanyament però caminant, poc més d’un de quilòmetre, ja fora del centre, pagareu 500 per l’arròs i 2.000 per l’acompanyament, així que per 3.000 riels podeu menjar dos.

Si encara ho voleu fer més barat, aquí funciona el “voluntariat” de treball a canvi de menjar i allotjament. I aquí podeu trobar tot el combo, és a dir, menjar i dormir gratis a canvi de treballar unes hores. En el nostre cas va ser 5 hores fent de relacions públiques en un bar d’un hostel. Així que com que vam “fer onda” amb els treballadors, en donaven batuts, coco i glopets i com que els caps estaven contents, de tant en tant teníem cervesa de premi o algun cubata. Fins i tot vam coincidir en l’aniversari d’una de les managers amb barbacoa i cervesa lliure tota la nit. Així que molt bé! No ens podem queixar per a res.

Però anem a l’interessant del post, us expliquem el que vam esbrinar nosaltres caminant i preguntat a cada ambaixada.


Vietnam
: Steet #93 amb Mao Tse Toung Blvd (St: 245). Està indicada al Maps.me


Com arribar-hi:
l’autobús urbà número 1 us hi deixa al davant.


Horari
: de dilluns a divendres de 08:00 a 11:00 i de 14:00 a 16:00.


Visa per catalans
: 15 dies gratis. Si vols 30, segueix llegint.


Visa per argentins
: 40 U$D. Necessites 1 foto de carnet i la data exacta d’entrada, ja que serà a partir de quan et començarà a contar la visa, 90 dies per visitar el país. No cal presentar vol d’entrada ni de sortida.


Myanmar
: Preah Norodom Blvd (St: 41) amb Mao Tse Toung Blvd (St: 245). Molt a prop de l’ambaixada de Vietnam.


Com arribar-hi
: l’autobús urbà número 2 us hi deixa al davant.


Horari
: per sol·licitar la visa, de dilluns a divendres de 9:00 a 12:00. Per retirar-la de 14:00 a 16:00.


Visa per catalans i argentins
: 40U$D, dues fotos de carnet i emplenar un formulari extens i estrany que ús donaran a l’ambaixada. Us demanaran el vol d’entrada però nosaltres els vam dir que entràvem per terra des de Bangkok i que volíem aplicar al visat aquí perquè teníem temps. Al final van acceptar. La visa és vàlida per tres mesos i tens 28 dies per visitar el país.


Dubtes
: es pot entrar per terra per Tailàndia. Si entres per aire, has de sortir per aire.


Índia
:


Horari
: de dilluns a divendres de 09:00 a 11:00 i de 16:00 a 17:00


Visa per catalans:
si entreu per aire és millor la Evisa, més barata però només dues entrades. Si voleu entrar per terra o tenir més de dues entrades són 100U$D més 3 de gestió i amb múltiple entrada. La visa comença a comptar al moment que te la donen però tens 6 mesos per visitar el país.

Fins aquí les nostres indagacions. El millor és que treure’t aquí les vises és més barat que en altres llocs. Per exemple la de Vietnam hem llegit que segons on, són 60U$D i la de Myanmar, si la treus a Bangkok, són 50U$D.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s