Cambodja

Itinerari per Cambodja

Cambodja és un país que molta gent només visitar per anar als Temples d’Angkor però vols saber què més pots visitar, quin itinerari i pressupost motxiller has de considerar? Quants dies has destinar a les ruïnes més famoses dels khemer?

“HAURIES DE SABER: A CAMBODJA ES POT ACAMPAR”

L’idioma oficial de Cambodja és el Khmer, un idioma, que com passa a Laos i a Tailàndia, s’escriu amb un abecedari diferent del llatí. Per tant, per aprendre les quatre paraules per sobreviure, ho haurem de fer a base d’oïda. La part positiva és que molta gent parla més o menys l’anglès.

Els catalans i els argentins necessiten visa per entrar a Cambodja. La visa es pot fer a la frontera, sigui per terra o per aire. Només necessitarem una foto de carnet i 35U$D. Si esteu fent la ruta motxillera i aneu de Laos a Cambodja, no us perdeu com passar la frontera pagant la meitat (totalment legal!).

Per entrar al país es pot fer per aire i per terra. De fet també per aigua, a través del Mekong, en una ruta alternativa que us farà estalviar la meitat.

La moneda és riel tot i que la majoria de llocs accepten dòlars. Si bé el canvi oficial està un dòlar a 4.023 riels, al carrer apliquen l’1 a 4.000. Pots pagar amb dòlars des de la cosa més petita, com menjar, fins a la més gran. Això sí, només bitllets. L’altra cosa curiosa és que potser et tornen el canvi barrejat.

Pressupost Cambodja divises i monedes

L’electricitat i els voltatges van com a casa, així que no necessitareu adaptador.

Els banys públics es paguen, tots, uns 2.00p riels de mitjana. Sempre queda l’opció de les cadenes de restaurants de menjar ràpid, però això només aplica a algunes ciutats com Battambang o Phom Penh on hi ha KFC i Burger King.

Per moure’t pel país és amb autocar però no hi ha estacions “lliures de blancs” i moltes vegades hauràs de negociar el preu.

PER CAMBODJA HAS POSAR LES TEVES HABILITATS NEGOCIADORES A PROVA.

L’aigua de l’aixeta no és potable. Si compreu aigua embotellada, us costarà 2.000 riels. Si mengeu pel carrer o a restaurants locals sempre us donaran aigua freda o té. A algunes oficines de turisme o a la majoria de bancs hi ha bidons d’aigua.

El menjar ronda els 4.000, és a dir, el dòlar. A Pressupost motxiller i Gastronomia us expliquem una mica millor aquest punt i ús donem la clau per menjar per menys d’un dòlar. Els utensilis utilitzats són els ja famosos palers pels noodles o la forquilla i el ganivet. Si el menjar és per emportar, us donaran una cullera de plàstic.

Cambodja menjar

Trobar internet és difícil. El més fàcil és robar la contrasenya en algun allotjament i si no, a les cadenes de restaurants ràpids.

Webs amigues: no en vam utilitzar cap d’especial.

L’allotjament a Cambodja és barat però sense exagerar, a ciutats com Phom Penh es pot dormir 5U$D la nit en una habitació doble, però sobretot és improtant que sapiguis que es pot fer HelpX o WorkAwey. Nosaltres vam aprofitar per descansar treballant 4 hores al dia a canvi d’allotjament i menjar, així vam estar 15 dies al país i només vam pagar 22U$D entre dos, en allotjament. També vam provar d’acampar i ens va funcionar en dos llocs, fins i tot un en un temple budista.

HAURIES DE SABER

EL NOSTRE ITINERARI:

La nostra ruta per Cambodja, de 7 dies de turisme, va ser: Siem Riep, Battambang, Phnom Penh, Kanpot i Kep.

Del que vam visitar per Cambodja, nosaltres recomanem els Temples d’Angkor sense cap mena de dubte iel poble flotant de Kampong Chhnang. La resta de llocs no els tindriem dins de la llista de “Llocs a visitar”. 

LES DESPESES:

Siemp Riep: 2 nits, 1 dia (ideal 3 nits, 2 dies)
Dormir: gratis. Acampar a l’estació d’autobús i a un temple.
Menjar: pots menjar per 3.000 i 4.000 riels
Llogar bici: 4.000 riels
Entrada Temples d’Angkor: 37 U$D (es pot pagar targeta)
Autobús des de la frontera amb Laos: 50.000 kips fins a Strung Treng i d’allí a Siem Riep 50.000 riels.

Battambang: 1 dia (ideal 1 dia)
Dormir: autocar nocturn cap a Phnom Penh.
Menjar: es pot menjar per 3.000 riels
Autobús cap a Phnom Penh: 5U$D

Phnom Penh: 14 dies (ideal: 3 dies)
Dormir: habitació doble privada amb bany per 5U$D. 2 nits, la resta de nits vam treballar a canvi de menjar i allotjament.
Menjar: menys de 4.000 riels.

Poble flotant de Kampong Chhnang: 1 dia escapada des de Phom Penh (ideal: 1 dia)
Dormir: a Phnom Penh
Menjar: 3.000 riels al mercat
Transport des de Phnom Penh: lloguer de moto per 7U$D + 20.000 riels de gasolina
Barca per veure el poble flotant: 56.000 riels entre 2.

Cambodja poble flotant

Kampot: 2 nits 1 dia (ideal 1 o 2 dies)
Autobús de Phnom Penh a Kampot: 7.5U$D (però el podeu trobar per 6 dòlars)
Dormir: 6 U$D habitació doble amb bany privat.
Menjar: 3.000 riels
Bicicleta: 1U$D

Kep: unes hores (ideal: 1 dia i una nit)
De Kampot a Kep: fent dit i ens para un policia.
Autocar de Kep a Phnom Penh: 5U$D
Menjar: 3.000 riels.

Cambodja pressupost i despeses

I tu, quants dies vas estar als Temples? Vas visitar l’oest del país? Què et van semblar les platges de Cambodja? Explica’ns ho en un comentari i així ens generaràs les ganes de tornar-hi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s